Close
Fényben fürdet ez a San Franciscó-i tetőtéri lakás

Fényben fürdet ez a San Franciscó-i tetőtéri lakás

Sokan ábrándozunk olyan kuckóról egy modern metropoliszban, amelynek bármely szegletében járva szinte szó szerint a lábaink előtt hever a világ. San Franciscóban akad ilyen.

Reggel van. Még dörzsöljük a szemünket, fel-fel villannak előttünk legutóbbi álmunk pillanatképei, de amint elhúzzuk a hálószoba a sötétítő függönyét, egyből észhez kapunk.

Amilyen panorámát tud ugyanis ez a friscói penthouse, azzal egy kávé sem versenyezhet, már ami az ébresztést illeti.

Merthogy ez a Telegraph Hillen található tetőtéri lakás olyan kilátással sokkolja a vendéget, hogy az abban a tizedmásodpercben átkapcsol álmosból éber üzemmódba, amint az ablakhoz tapasztotta az orrát.

Elég csak felsorolni, mi mindent enged láttatni a 2012-ben felújított szuperkégli: San Francisco jelképét, a Golden Gate hidat, a szintén ikonikus építményként számon tartott Coit Towert, és persze a nyüzsgő belváros teljes egészét.

Pedig korábban finoman fogalmazva távol állt az idillitől a helyiség; sötét volt, zsúfolt és kihasználatlan.

Az építészek azonban megláttak benne valamit, tudták, hogy az adottságainak köszönhetően egy szédületes otthont varázsolhatnak belőle.

Nagyrészt a három oldalról beépített gigantikus méretű ablakoknak köszönhetően egészen más világításba került a kuckó. Csak úgy ömlik be a fény, az egész lakás világosnak és tágasnak tűnik, a mindennapok zsizsegését pedig mind a kandallóval vonzóbbá tett nappaliban, mind a grillező hellyel megtámogatott, kiskerttel hangulatosabbá tett teraszon pihengetve figyelhetjük.

A legmodernebb háztartási eszközökkel és megoldásokkal felszerelt lakás egészét tekintve a szürke és a fehér szín harmóniája uralkodik, de mindezek háttérbe vonulnak, amikor az erre járó napsugarak benéznek ide, hogy fényfürdővel kényeztessenek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily)

Close