Close
Fényben fürdet ez a San Franciscó-i tetőtéri lakás

Fényben fürdet ez a San Franciscó-i tetőtéri lakás

Sokan ábrándozunk olyan kuckóról egy modern metropoliszban, amelynek bármely szegletében járva szinte szó szerint a lábaink előtt hever a világ. San Franciscóban akad ilyen.

Reggel van. Még dörzsöljük a szemünket, fel-fel villannak előttünk legutóbbi álmunk pillanatképei, de amint elhúzzuk a hálószoba a sötétítő függönyét, egyből észhez kapunk.

Amilyen panorámát tud ugyanis ez a friscói penthouse, azzal egy kávé sem versenyezhet, már ami az ébresztést illeti.

Merthogy ez a Telegraph Hillen található tetőtéri lakás olyan kilátással sokkolja a vendéget, hogy az abban a tizedmásodpercben átkapcsol álmosból éber üzemmódba, amint az ablakhoz tapasztotta az orrát.

Elég csak felsorolni, mi mindent enged láttatni a 2012-ben felújított szuperkégli: San Francisco jelképét, a Golden Gate hidat, a szintén ikonikus építményként számon tartott Coit Towert, és persze a nyüzsgő belváros teljes egészét.

Pedig korábban finoman fogalmazva távol állt az idillitől a helyiség; sötét volt, zsúfolt és kihasználatlan.

Az építészek azonban megláttak benne valamit, tudták, hogy az adottságainak köszönhetően egy szédületes otthont varázsolhatnak belőle.

Nagyrészt a három oldalról beépített gigantikus méretű ablakoknak köszönhetően egészen más világításba került a kuckó. Csak úgy ömlik be a fény, az egész lakás világosnak és tágasnak tűnik, a mindennapok zsizsegését pedig mind a kandallóval vonzóbbá tett nappaliban, mind a grillező hellyel megtámogatott, kiskerttel hangulatosabbá tett teraszon pihengetve figyelhetjük.

A legmodernebb háztartási eszközökkel és megoldásokkal felszerelt lakás egészét tekintve a szürke és a fehér szín harmóniája uralkodik, de mindezek háttérbe vonulnak, amikor az erre járó napsugarak benéznek ide, hogy fényfürdővel kényeztessenek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom