Fényben fürdet ez a San Franciscó-i tetőtéri lakás

Sokan ábrándozunk olyan kuckóról egy modern metropoliszban, amelynek bármely szegletében járva szinte szó szerint a lábaink előtt hever a világ. San Franciscóban akad ilyen.

Reggel van. Még dörzsöljük a szemünket, fel-fel villannak előttünk legutóbbi álmunk pillanatképei, de amint elhúzzuk a hálószoba a sötétítő függönyét, egyből észhez kapunk.

Amilyen panorámát tud ugyanis ez a friscói penthouse, azzal egy kávé sem versenyezhet, már ami az ébresztést illeti.

Merthogy ez a Telegraph Hillen található tetőtéri lakás olyan kilátással sokkolja a vendéget, hogy az abban a tizedmásodpercben átkapcsol álmosból éber üzemmódba, amint az ablakhoz tapasztotta az orrát.

Elég csak felsorolni, mi mindent enged láttatni a 2012-ben felújított szuperkégli: San Francisco jelképét, a Golden Gate hidat, a szintén ikonikus építményként számon tartott Coit Towert, és persze a nyüzsgő belváros teljes egészét.

Pedig korábban finoman fogalmazva távol állt az idillitől a helyiség; sötét volt, zsúfolt és kihasználatlan.

Az építészek azonban megláttak benne valamit, tudták, hogy az adottságainak köszönhetően egy szédületes otthont varázsolhatnak belőle.

Nagyrészt a három oldalról beépített gigantikus méretű ablakoknak köszönhetően egészen más világításba került a kuckó. Csak úgy ömlik be a fény, az egész lakás világosnak és tágasnak tűnik, a mindennapok zsizsegését pedig mind a kandallóval vonzóbbá tett nappaliban, mind a grillező hellyel megtámogatott, kiskerttel hangulatosabbá tett teraszon pihengetve figyelhetjük.

A legmodernebb háztartási eszközökkel és megoldásokkal felszerelt lakás egészét tekintve a szürke és a fehér szín harmóniája uralkodik, de mindezek háttérbe vonulnak, amikor az erre járó napsugarak benéznek ide, hogy fényfürdővel kényeztessenek.

Ez is érdekelhet:

Nem állítjuk, hogy ezért a butikhotelért kell San Franciscóba utazni, de...

Nagyon passzol a városhoz a Proper Hotel: trendi, modern, és megvan benne az San Franciscóra jellemző bizonyos hippiség is.

(Fotók: Archdaily)

modern | fényes | penthouse | világos | san francisco

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom