Close
Nem állítjuk, hogy ezért a butikhotelért kell San Franciscóba utazni, de…

Nem állítjuk, hogy ezért a butikhotelért kell San Franciscóba utazni, de…

Ikonikus látnivalók? Pipa. Kulturális attrakciók? Pipa. Európai hangulat? Pipa. Lenyűgöző táj? Pipa. San Francisco tud elbűvölő lenni, ha akar. Tavaly ősszel pedig megkapta azt a butikhotelt is, ami még hiányzott a listájáról.

A dimbes-dombos utcákat elhagyva a belvárosi nyüzsgésben találjuk a Market Streeten felhúzott, vasalóház formájú épületet, ahová az új kedvencnek kikiáltott Proper Hotel beköltözött.

Az ajtón belépve máris egy kontraszt üdvözöl: a kissé rozoga külső ugyanis meglehetősen modern hatású lobbyt rejt, ahol kortárs kaliforniai művészek alkotásai díszítik a falakat, miközben egyes bútorok a régmúlt emlékeit őrzik.

Rögtön világossá válik a hely küldetése: összehozni a régit és az újat, melyek együtt egy megfejthetetlen vibrálást kreálva csábítanak be ide.

2017 szeptemberében tartották itt a nyitóbulit, melyen a Brad Korzen, Brian De Lowe, és Alex Samek nevéhez köthető Proper Hospitality tagjai is részt vettek. A társasághoz hollywoodi, Santa Monica-i és austini hotelek tartoznak még, és annyit érdemes róluk tudni, hogy valamennyi egységük igyekszik megtartani saját identitását és az adott városhoz kötődő gyökereit, de mindegyikben találunk közös vonásokat a pompától kezdve a kényelmen át a figyelemre méltó dizájnig.

A friscói szállodát tekintve utóbbiban komoly szerepet kapott az enteriőr egyik amerikai nagyágyúja, Kelly Wearstler.

A főleg hoteldizájnban utazó belsőépítész a butikhotel 131 szobájának minden négyzetcentiméterét gondosan odafigyelve, egyedi kialakítással álmodta meg.

A színek, a textúrák és a képek egymás mellé helyezésével igazi Wearstler-világot alkotott, ahol úgy érezzük, mintha vendégek lennénk valakinek a mérhetetlenül elegáns otthonában.

A legnépszerűbbek közé tartozó hollywoodi dizájner jó néhány filmcsillagnak dolgozott már, többek között Cameron Diaz manhattani otthonánál is vastagon közreműködött. Korunk egyik legbefolyásosabb tervezőjének számít, aki 1995-ben alapította saját stúdióját, és négy könyvet is írt.

A klasszikus és a modern stílusjegyek keverését a lakosztályokban és a közös helyiségekben sem mulasztotta el; néhol egészen megdöbbentő minták és anyagok jönnek szembe, legyen szó tapétáról, székről, kanapéról, szőnyegről.

Jelenbeli kifejezéssel élve az összes szoba teljes mértékben Instagram-kompatibilis.

Wearstler a szálloda személyzetének outfitjét is megrajzolta, így hát azon sem szabad meglepődni, ha divatos, friss és szórakoztató elemként csíkos zakós, virágos nyakkendős londinerek viszik fel az emeletre a bőröndöket.

A legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt szobákban keményfa padlók, szögletes lámpák és négyféle tapéta fogadja a vizuálisan már kielégített vendéget, aki a gondosan telepakolt minibárban helyi kézműves söröket és borokat, valamint csokoládé-különlegességeket talál.

A szolgáltatásokat illetően egy kisebb alagsori edzőteremben lehet megdolgozni az izmokat, a naplementét a rooftop-bárban ücsörögve csodálhatjuk meg.

A hotel étterme a földszinten található. A Villon séfje, bizonyos Jason Franey korábban éveket húzott le New Yorkban, mielőtt a vadnyugatra költözött. A reggelit, ebédet és vacsorát felszolgáló hely hangulata Párizst idézi, a menü viszont (újabb kontraszt!) a modern amerikai konyhára épül. A marhaoldalassal vagy a sertéshasaljával biztosan nem lövünk mellé, a könnyedebb fogások közül a ricottás palacsinta miatt érdemes asztalt foglalni.

Nagyon úgy tűnik, nem véletlenül lett kelendő a Proper Hotel. Nagyon passzol a városhoz: trendi, modern, és megvan benne az San Franciscóra jellemző bizonyos hippiség is.

Ez is érdekelhet:

szálloda | kalifornia | dizájn | enteriőr | Kelly Wearstler

FOLYTASD EZZEL

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Újabb részletek derültek ki a világ legnagyobb aktív vulkánjának kitöréséről, reagált a turisztikai hatóság is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram