Close
Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága

Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága

Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága
Az Aeroflot drasztikus lépésre kényszerült a gazdasági blokád miatt.

Az orosz nemzeti légitársaság, az Aeroflot bejelentette, március 8-ától minden nemzetközi személy- és teherszállító járatát leállítja, kivételt csupán a Belaruszba közlekedő gépek jelentenek majd.

2019-ben a főként állami tulajdonban lévő Aeroflot 53 ország 149 városába repült, ebből a légtérzárak miatt eddig veszítettek 56 célállomást. Mivel a gazdasági szankciók miatt ellehetetlenült az alkatrészek pótlása, valamint lízingcégek is megszüntették orosz gépek lízingjeit és a codeshare együttműködéseiket is felmondták, az orosz légitársaság úgy döntött, hogy beszünteti nemzetközi járatait.

A háttérben az is meghúzódik, hogy attól tartanak, lefoglalják a repülőgépeiket.

Már múlt idő: így festettek az Aeroflot európai járatai

Az eddigi 149 úticélból így nagyjából 80 desztináció kiesett, maradtak a belföldi járatok, és egy járat Belarusz fővárosába, Minszkbe. Az ország Putyin hű csatlósának számít, így az Aeroflotnak nem kell attól tartania, hogy a gépeiket lefoglalják.

Maradnak a belföldi járatok

A 30 ezer főt foglalkoztató légitársaság a gazdasági szankciók következtében minden bizonnyal kénytelen lesz elbocsátásokat végrehajtani.

aeroflot | desztináció | úticélok | gazdasági blokád

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram