Close
Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága

Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága

Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága
Az Aeroflot drasztikus lépésre kényszerült a gazdasági blokád miatt.

Az orosz nemzeti légitársaság, az Aeroflot bejelentette, március 8-ától minden nemzetközi személy- és teherszállító járatát leállítja, kivételt csupán a Belaruszba közlekedő gépek jelentenek majd.

2019-ben a főként állami tulajdonban lévő Aeroflot 53 ország 149 városába repült, ebből a légtérzárak miatt eddig veszítettek 56 célállomást. Mivel a gazdasági szankciók miatt ellehetetlenült az alkatrészek pótlása, valamint lízingcégek is megszüntették orosz gépek lízingjeit és a codeshare együttműködéseiket is felmondták, az orosz légitársaság úgy döntött, hogy beszünteti nemzetközi járatait.

A háttérben az is meghúzódik, hogy attól tartanak, lefoglalják a repülőgépeiket.

Már múlt idő: így festettek az Aeroflot európai járatai

Az eddigi 149 úticélból így nagyjából 80 desztináció kiesett, maradtak a belföldi járatok, és egy járat Belarusz fővárosába, Minszkbe. Az ország Putyin hű csatlósának számít, így az Aeroflotnak nem kell attól tartania, hogy a gépeiket lefoglalják.

Maradnak a belföldi járatok

A 30 ezer főt foglalkoztató légitársaság a gazdasági szankciók következtében minden bizonnyal kénytelen lesz elbocsátásokat végrehajtani.

aeroflot | desztináció | gazdasági blokád | úticélok

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom