Close
Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága

Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága

Tetszhalott állapotba került Oroszország legnagyobb légitársasága
Az Aeroflot drasztikus lépésre kényszerült a gazdasági blokád miatt.

Az orosz nemzeti légitársaság, az Aeroflot bejelentette, március 8-ától minden nemzetközi személy- és teherszállító járatát leállítja, kivételt csupán a Belaruszba közlekedő gépek jelentenek majd.

2019-ben a főként állami tulajdonban lévő Aeroflot 53 ország 149 városába repült, ebből a légtérzárak miatt eddig veszítettek 56 célállomást. Mivel a gazdasági szankciók miatt ellehetetlenült az alkatrészek pótlása, valamint lízingcégek is megszüntették orosz gépek lízingjeit és a codeshare együttműködéseiket is felmondták, az orosz légitársaság úgy döntött, hogy beszünteti nemzetközi járatait.

A háttérben az is meghúzódik, hogy attól tartanak, lefoglalják a repülőgépeiket.

Már múlt idő: így festettek az Aeroflot európai járatai

Az eddigi 149 úticélból így nagyjából 80 desztináció kiesett, maradtak a belföldi járatok, és egy járat Belarusz fővárosába, Minszkbe. Az ország Putyin hű csatlósának számít, így az Aeroflotnak nem kell attól tartania, hogy a gépeiket lefoglalják.

Maradnak a belföldi járatok

A 30 ezer főt foglalkoztató légitársaság a gazdasági szankciók következtében minden bizonnyal kénytelen lesz elbocsátásokat végrehajtani.

úticélok | gazdasági blokád | aeroflot | desztináció

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom