Mindennap szívesen járnánk ebbe a tévéstúdióból átalakított edzőterembe

Ha egy hely dizájnja hatással tud lenni a motivációra, akkor itt igen gyorsan csúcsformába lehetne kerülni.

A dizájn ugyanis elsőrangú, a kaliforniai MBH Architects építészei kifogástalan munkát végeztek, amikor egy régi tévéstúdióból luxuskategóriás konditermet varázsoltak az Equinox Fitness megbízásából.

Az Equinox vállalatot 1991-ben alapították New Yorkban, méghozzá azzal a céllal, hogy a lehető legmagasabb szintű fitneszszolgáltatásokat nyújtson.

Ennek érdekében már több nagyvárosban üzemeltetnek ehhez hasonló termeket, az amerikai egységeken kívül például Londonban és Torontóban is.

A képeken látható terem a Miracle Mile néven fut Los Angelesben, és összesen 2566 négyzetméteren terül el. Az épület 1986-ban készült el, eredetileg tévéstúdióként és irodaként funkcionált. Jelenleg viszont egészen más igényeket szolgál ki; pilates, spinning, jóga és csoportos fitneszórákat tartanak az egyes részlegeiben, de gyógykezeléseket is nyújtanak, valamint egy juice bar, néhány üzlet és gyermekmegőrző is helyet kapott a komplexumban.

Az átalakítások során az építészeknek két fő problémát kellett orvosolniuk. Az egyik az épület szokatlan, cikcakk alakú alaprajza, a másik pedig a természetes fény hiánya.

A különböző terek jelenleg egy ívelt, üvegfalú átrium köré rendeződnek, a mesterséges világítás pedig aranyszínnel tölti meg őket. Ez egyrészt hívogató hangulatot teremt, másrészt emeli a luxus érzetét.

Miután a látogató egy nagy üvegajtón keresztül belép a komplexumba, a tágas recepción találja magát, amelyet vastag, fodrozott oszlopok díszítenek. Az üvegszálas erősítésű gipszből készült oszlopoknak is aranyszínűre festették az alját, hogy a vendégeket arra ösztönözzék, hogy a felületet megérintve megismerjék annak finom textúráját. Természetesen a megvilágított Equinox-logó is igen jól látható helyre került a pult mögött.

Az öltözők dizájnja is hasonló; sok helyen aranyszínű, aranyrögökhöz hasonlítható csempe ékesíti a falakat.

Ez is érdekelhet:

Régi hentesüzletből alakították ki Hamburg egyik legnépszerűbb konditermét

Imádjuk, amikor tehetséges dizájnerek ilyen remek módon képesek újraértelmezni egy teret, új életet lehelve egy régi helyiségbe.

(Képek: Dezeen)

MBH Architects | építészet | equinox | edzőterem | átalakítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom