Close
Két kultúra karakterjegyei találkoznak ebben a budapesti apartman hotelben

Két kultúra karakterjegyei találkoznak ebben a budapesti apartman hotelben

A belváros szívében kialakított TG Suites alternatív szállás lehetőséget biztosít olyanok számára, akik rövidebb vagy hosszabb időre az otthon komfortszintjén szeretnének megszállni.

Vendégkörét tekintve a TG Suites elsősorban a filmiparban hosszabb távon dolgozó szakemberekre számít, az általános szállás szolgáltatások mellett a ház földszinti részén üzemelő Tom George étterem is része.

A TG Suites tíz különböző méretű és stílusú apartmant foglal magában, a legkisebb, tizenkét négyzetméterestől egészen a hetvenhat négyzetméteresig.

Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt konyhával, mosási lehetőségekkel, gardróbbal, internettel és tévével, így a megszokott életvitelünket folytathatjuk otthonunktól távol.

Ahogy a projektért felelős Position Collective (PC) csapatától megtudtuk, tervezés egyik meghatározó szempontja volt, hogy egy egységes belsőépítészeti nyelvezettel, de határozottan saját identitással rendelkező apartmanokat alkossanak.

Az épület karaktere, historikus elhelyezkedése révén felidézi a hagyományos nagypolgári kultúrát. Kézenfekvő inspirációs forrás volt visszanyúlni a klasszikus budapesti enteriőrök világához; a 19. század lakáskultúrája, mint egy alap belsőépítészeti nyelvezet jelenik meg a terekben, ám nem egyedül ez adja a TG Suites egyedi hangulatát.

A megrendelők ugyanis erősen kötődnek az amerikai stílusú, karakteres belsőépítészeti elemek megjelenítéséhez, a két kultúra karakterjegyeinek vegyítése pedig érdekes, kreatív fúziónak tűnt egészen a projekt elejétől fogva, egyben nem teljesen idegen a többnyire amerikai vendégkör előtt sem.

A lakásokra általánosan jellemző, hogy magas minőségű alapanyagokat építenek be, és mindet olyan technológiával, ami nem idegen a belváros hagyományos belsőépítészetétől.

„Ugyanakkor az apartmanok jellegét adó stukkók, fali díszítőelemek tervezésekor nem a hagyományos kiosztási elveket alkalmaztuk. Ugyanez igaz a színek használatára, amely nemcsak eltér a szokásos megszokottól, hanem egyben meghatározza az egyes lakások karakterét is” – mondta Simonfalvi Bence építész, a PC csapatának tagja.

A berendezési tárgyak részben egyedileg a helyszínre gyártott bútorok, nagyobb részben tengerentúlról beszerzett, meghatározóan amerikai karakterű kiegészítők. A Position Collective Pran és Priy lámpái díszítik a lakásokat, méghozzá minden apartman egyedi karakteréhez igazított színállásban.

A Position Collective nagyhírű márkákkal dolgozik együtt, az általuk tervezett különleges lámpa világszerte kelendő terméknek számít, míg itthon többek között népszerű éttermek enteriőrjét rajzolták meg. A 2010-ben alapított, bútor- és enteriőrdizájnban utazó Position Collective (PC) napjainkban az egyik legismertebb és leginkább elismert magyar tervezőbrigádnak tekinthető. Itt írtunk róluk bővebben.

(Fotók: Bíró Dávid, Ancza Krisztina, Molnár Dániel)

hotel | A nagy szfinx | tg suites | kényelem | budapest

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram