Két kultúra karakterjegyei találkoznak ebben a budapesti apartman hotelben

A belváros szívében kialakított TG Suites alternatív szállás lehetőséget biztosít olyanok számára, akik rövidebb vagy hosszabb időre az otthon komfortszintjén szeretnének megszállni.

Vendégkörét tekintve a TG Suites elsősorban a filmiparban hosszabb távon dolgozó szakemberekre számít, az általános szállás szolgáltatások mellett a ház földszinti részén üzemelő Tom George étterem is része.

A TG Suites tíz különböző méretű és stílusú apartmant foglal magában, a legkisebb, tizenkét négyzetméterestől egészen a hetvenhat négyzetméteresig.

Az apartmanok mindegyike teljesen felszerelt konyhával, mosási lehetőségekkel, gardróbbal, internettel és tévével, így a megszokott életvitelünket folytathatjuk otthonunktól távol.

Ahogy a projektért felelős Position Collective (PC) csapatától megtudtuk, tervezés egyik meghatározó szempontja volt, hogy egy egységes belsőépítészeti nyelvezettel, de határozottan saját identitással rendelkező apartmanokat alkossanak.

Az épület karaktere, historikus elhelyezkedése révén felidézi a hagyományos nagypolgári kultúrát. Kézenfekvő inspirációs forrás volt visszanyúlni a klasszikus budapesti enteriőrök világához; a 19. század lakáskultúrája, mint egy alap belsőépítészeti nyelvezet jelenik meg a terekben, ám nem egyedül ez adja a TG Suites egyedi hangulatát.

A megrendelők ugyanis erősen kötődnek az amerikai stílusú, karakteres belsőépítészeti elemek megjelenítéséhez, a két kultúra karakterjegyeinek vegyítése pedig érdekes, kreatív fúziónak tűnt egészen a projekt elejétől fogva, egyben nem teljesen idegen a többnyire amerikai vendégkör előtt sem.

A lakásokra általánosan jellemző, hogy magas minőségű alapanyagokat építenek be, és mindet olyan technológiával, ami nem idegen a belváros hagyományos belsőépítészetétől.

"Ugyanakkor az apartmanok jellegét adó stukkók, fali díszítőelemek tervezésekor nem a hagyományos kiosztási elveket alkalmaztuk. Ugyanez igaz a színek használatára, amely nemcsak eltér a szokásos megszokottól, hanem egyben meghatározza az egyes lakások karakterét is" – mondta Simonfalvi Bence építész, a PC csapatának tagja.

A berendezési tárgyak részben egyedileg a helyszínre gyártott bútorok, nagyobb részben tengerentúlról beszerzett, meghatározóan amerikai karakterű kiegészítők. A Position Collective Pran és Priy lámpái díszítik a lakásokat, méghozzá minden apartman egyedi karakteréhez igazított színállásban.

A Position Collective nagyhírű márkákkal dolgozik együtt, az általuk tervezett különleges lámpa világszerte kelendő terméknek számít, míg itthon többek között népszerű éttermek enteriőrjét rajzolták meg. A 2010-ben alapított, bútor- és enteriőrdizájnban utazó Position Collective (PC) napjainkban az egyik legismertebb és leginkább elismert magyar tervezőbrigádnak tekinthető. Itt írtunk róluk bővebben.

(Fotók: Bíró Dávid, Ancza Krisztina, Molnár Dániel)

kényelem | szállás | nagy sztori | budapest | otthons

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom