Close
Újabb ország döntött úgy, hogy belépési díjat fizettet a turistákkal

Újabb ország döntött úgy, hogy belépési díjat fizettet a turistákkal

A világ legnépszerűbb úti céljai közül többen is új módszerekhez folyamodnak a turisták számának korlátozása érdekében. Velencében már bevezettek egy különdíjat a napi látogatók számára és most Thaiföld is hasonlóról hozott döntést.

A Thaiföldre repülő utazóknak 300 baht-ot, azaz nagyjából 3100 forintot, míg a szárazföldi határokon és tengeri kikötőkön keresztül érkezőknek ennek a felét, 150 baht-ot, vagyis körülbelül 1560 forint belépési díjat kell fizetniük.

A különadó mértékét idén hagyták jóvá az illetékes hatóságok, miután az ország turizmusa minden várakozást felülmúlva növekedni kezdett.

A túlturizmus ellen bevezetett belépési díjat 2023 júniusától kell fizetni,

és várhatóan az év végégig több mint negyvenezer milliárd forintnyi bevételt termel majd az országnak. Az összeget a turisták egészség- és balesetbiztosítására, valamint a helyi turisztikai látványosságok fejlesztésére fordítják majd.

A prognózisok szerint a Thaiföldre érkezők száma idén év végére meghaladja a 30 milliót, ami jelentős emelkedés a 2022-ben az országba érkezett 11,2 millió látogatóhoz képest.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty)

belépési díj | overtourism | utazás | túlturizmus | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram