Ezzel riasztja el a Konzuli Szolgálat a magyarokat kedvenc ázsiai úti céljuktól

Bár lazít az intézkedéseken a turistaparadicsom, a Konzuli Szolgálat senkinek nem tanácsolja, hogy most utazzon.

Május 1-el a teljesen beoltott utazóknak már nem kell tesztet bemutatniuk és karanténba vonulniuk, ha Thaiföldre érkeznek. Akik nem kaptak oltást, azoknak hetvenkét óránál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt kell bemutatniuk, és minden látogatónak továbbra is regisztrálnia kell online, és bizonyítania kell, hogy van biztosítása, mely legalább tízezer dollár értékben fedezi egy esetleges Covid-kezelés költségeit.

Jelenleg még a beoltott utazóknak is el kell végeztetniük egy tesztet  érkezéskor,

és egy napot, az eredmény megérkezéséig karanténhotelben kell eltölteniük. Az ott tartózkodásuk ötödik napján azután ismét szükség van egy antigén tesztre.

A Konzuli Szolgálat oldala szerint április 1-től már nem szükséges az utazást megelőző hetvenkét órában elvégzett PCR teszt a belépéshez a Test&Go keretében érkezők, vagyis a beoltottak esetében.

Az országban pénteken 21 808 új esetet és 128 halálesetet jelentettek, így a járvány 2020-as kezdete óta összesen 4 128 038-an fertőződtek és 27 520-an haltak meg a betegségben. Az új esetek hivatalos dokumentációja ugyanakkor nem tartalmazza a 20 635 pozitív antigén tesztet, amellyel együtt 42 443-ra emelkedtek az esetszámok.

A Konzuli Szolgálat ugyanakkor felhívja az utazók figyelmét, hogy csak akkor utazzanak Thaiföldre, ha vállalni tudják, hogy akár a hazautazás előtti napon elvégzett pozitív Covid-19 teszteredmény esetén kéthetes karanténban maradnak.

 

Mint írják, akkor is ez történik, ha a teszteredmény negatív, de az illető érintkezhetett pozitív esettel. Hozzáteszik, hogy a szökni próbáló külföldieket idegenrendészeti eljárás alá vonhatják, és a hotelek és kórházak annyira túlterheltek, hogy

a tünetmentes nyaralókat gyakorta általuk elfogadhatatlan minőségű szállásokra és ellátásra kényszerítik,

amelyen változtatni a Nagykövetségnek nincs lehetősége.

A biztosítás kapcsán megemlítik, hogy

a külföldi biztosítótársaságok igen nehezen fogadják el azt, ha negatív teszttel rendelkező, tünetmentes külföldiek hotelszámláit kell megfizetniük,

pláne, ha az utas még drágábbra szeretne váltani. Rendszeres így, hogy azért, hogy a magyar turisták elhagyhassák a kezelőintézetet, kötelesek saját maguk rendezni a karantén igen magas költségeit, és utólag próbálni visszaigényelni az összeget vagy egy részét a biztosítótól.

Thaiföld közben azon dolgozik, hogy ne minden turista ugyanazokat a helyeket célozza meg, és folyamatosan ötletelnek, hogyan tudnák terelgetni a látogatókat. Arra viszont már ki is dolgozták a módszert, hogy hogyan vegyék elejét a szemetelésnek.

(Forrás: Afar, Konzuli Szolgálat, képek: Getty Images, Unsplash)

szabályok | beutazás | covid | thaiföld | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom