Close
Ezzel riasztja el a Konzuli Szolgálat a magyarokat kedvenc ázsiai úti céljuktól

Ezzel riasztja el a Konzuli Szolgálat a magyarokat kedvenc ázsiai úti céljuktól

Bár lazít az intézkedéseken a turistaparadicsom, a Konzuli Szolgálat senkinek nem tanácsolja, hogy most utazzon.

Május 1-el a teljesen beoltott utazóknak már nem kell tesztet bemutatniuk és karanténba vonulniuk, ha Thaiföldre érkeznek. Akik nem kaptak oltást, azoknak hetvenkét óránál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt kell bemutatniuk, és minden látogatónak továbbra is regisztrálnia kell online, és bizonyítania kell, hogy van biztosítása, mely legalább tízezer dollár értékben fedezi egy esetleges Covid-kezelés költségeit.

Jelenleg még a beoltott utazóknak is el kell végeztetniük egy tesztet  érkezéskor,

és egy napot, az eredmény megérkezéséig karanténhotelben kell eltölteniük. Az ott tartózkodásuk ötödik napján azután ismét szükség van egy antigén tesztre.

A Konzuli Szolgálat oldala szerint április 1-től már nem szükséges az utazást megelőző hetvenkét órában elvégzett PCR teszt a belépéshez a Test&Go keretében érkezők, vagyis a beoltottak esetében.

Az országban pénteken 21 808 új esetet és 128 halálesetet jelentettek, így a járvány 2020-as kezdete óta összesen 4 128 038-an fertőződtek és 27 520-an haltak meg a betegségben. Az új esetek hivatalos dokumentációja ugyanakkor nem tartalmazza a 20 635 pozitív antigén tesztet, amellyel együtt 42 443-ra emelkedtek az esetszámok.

A Konzuli Szolgálat ugyanakkor felhívja az utazók figyelmét, hogy csak akkor utazzanak Thaiföldre, ha vállalni tudják, hogy akár a hazautazás előtti napon elvégzett pozitív Covid-19 teszteredmény esetén kéthetes karanténban maradnak.

 

Mint írják, akkor is ez történik, ha a teszteredmény negatív, de az illető érintkezhetett pozitív esettel. Hozzáteszik, hogy a szökni próbáló külföldieket idegenrendészeti eljárás alá vonhatják, és a hotelek és kórházak annyira túlterheltek, hogy

a tünetmentes nyaralókat gyakorta általuk elfogadhatatlan minőségű szállásokra és ellátásra kényszerítik,

amelyen változtatni a Nagykövetségnek nincs lehetősége.

A biztosítás kapcsán megemlítik, hogy

a külföldi biztosítótársaságok igen nehezen fogadják el azt, ha negatív teszttel rendelkező, tünetmentes külföldiek hotelszámláit kell megfizetniük,

pláne, ha az utas még drágábbra szeretne váltani. Rendszeres így, hogy azért, hogy a magyar turisták elhagyhassák a kezelőintézetet, kötelesek saját maguk rendezni a karantén igen magas költségeit, és utólag próbálni visszaigényelni az összeget vagy egy részét a biztosítótól.

Thaiföld közben azon dolgozik, hogy ne minden turista ugyanazokat a helyeket célozza meg, és folyamatosan ötletelnek, hogyan tudnák terelgetni a látogatókat. Arra viszont már ki is dolgozták a módszert, hogy hogyan vegyék elejét a szemetelésnek.

(Forrás: Afar, Konzuli Szolgálat, képek: Getty Images, Unsplash)

beutazás | konzuli szolgálat | covid | szabályok | thaiföld

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram