Close
Olyan Beatles-film jön, ami méltónak tűnik a legendás zenekarhoz

Olyan Beatles-film jön, ami méltónak tűnik a legendás zenekarhoz

A film alapját olyan felvételek alkotják, amiket az elmúlt ötven évben senki sem láthatott.

A The Beatles: Get Back című dokumentumfilm sorozat alapja az a hatvanórányi felvétel, amit az elmúlt öt évtizeden senki sem láthatott, mivel egy széfben pihentek. A film 1969 januárjába repíti vissza a nézőket, amikor a liverpooli zenekar tagjainak mindössze három hete volt megírni egy tizennégy dalból álló albumot és felkészülni egy koncertre, ami azért is volt nehezebb a megszokottnál, mivel ekkor a Beatles már három éve nem lépett fel.

1969. január 30, London. A Beatles utolsó közös fellépése a zenekar londoni főhadiszállása, az Apple Corps tetején 

A próbákon történt felvételeket Michael Lindsay-Hogg rendezte, a forgatás huszonegy napot ölelt fel. Soha nem mutatták be őket, ötven év elteltével a háromszoros Oscar-díjas Peter Jackson volt az elő, aki végignézhette az anyagot.

A hatvanórányi film mellett százötven órányi hangfelvételt is a rendelkezésére bocsátottak.

A Disney+ sorozatában egy olyan pillanatban láthatjuk a zenekart, amikor a lehetetlen határidő és a feladat komplexitása hatalmas nyomás alá helyezte őket. A tagok közötti baráti viszonyt próbára tették a körülmények, ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy ennek ellenére, hogyan írták meg a legnagyobb dalaikat.

Először lesz látható teljes egészében a Beatles utolsó élő fellépése, az ikonikus Savile Row-i koncert, amelyet egy háztetőről adtak. Ha mindezt összeadjuk, egyételmű, hogy egy olyan sorozattal állunk szemben, ami nagyon-nagyon különlegesnek ígérkezik.

get back | peter jackson | the beatles | disney | dokumentumfilm

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram