Close
Budapest is szerepel a The Guardian téli utazásokat ajánló toplistáján

Budapest is szerepel a The Guardian téli utazásokat ajánló toplistáján

A Dolomitoktól az Északi-sarkvidékig nézte végig Európa térképét a The Guardian, hogy túrákra, gasztronómiai szempontból is különleges hegyi kunyhókba, vagy éppen Budapest egyik legjobb fürdőjébe csábítsa az utazókat ezen a télen.

Repülő helyett azt javasolja a The Guardian az olvasóinak, hogy vonattal keressék fel a magyar fővárost. Ehhez elsőként a londoni St. Pancras állomásról kell eljutniuk Brüsszelbe, hogy aztán legközelebb Kölnben álljanak meg egy gyors óvárosi vacsorára.

Onnan már csak Bécsig kell zakatolniuk kényelmes hálókocsis szerelvényekkel, hogy reggel kipihenve átszálljanak egy Magyarországra tartó járatra, így ebédjüket már Budapesten fogyaszthatják.

A magazin szerint három nap elegendő fővárosunk felfedezéséhez, és ahhoz, hogy elmerüljenek a termálfürdőkben, sétáljanak egyet a budai Várban vagy a zsidónegyedben, esetleg részt vegyenek a karácsonyi vásár forgatagában.

Mutatjuk, többek között milyen élménydús utakat javasolnak még.

Hótalpas kirándulás a Dolomitokban, Olaszországban

Az Exodus által szervezett hótalpas kirándulások során a Dolomitok legszebb tájai, változatos, havas erdei ösvényei fedezhetők fel, miközben a túrázók érintik a Braies-tavat, és elhaladhatnak a Tre Cime di Lavaredo sziklás csúcsai alatt is.

Izgalmas túra motoros szánon La Plagne-ban, Franciaországban

Az elektromos motoros szánnal való suhanás nemcsak izgalmas, de környezetbarát módja is az Alpok felfedezésének. A vezetett túrák La Plagne-ból indulnak, és kizárólag tizenhat éven felüliek vehetnek részt rajta.

Skandináv körút vonattal

A Polar Express új, epikus vasúti túrára hív Skandinávia legmenőbb városaiba és legizgalmasabb sarkvidéki birodalmaiba. A vonatút a festői Dovre és Rauma vasútvonalakon halad át, és keresztezi a sarkkört is. A túra során azonban ennél jóval többre nyílik lehetőség: a norvég hegyek felfedezésére, jávorszarvas-szafarira, kirándulásokra, a Lofoten-szigetek meglátogatására és a sarki fény felfedezésére.

Gasztrotúra sílécen, Olaszországban

A dél-tiroli borok kóstolására nyílik lehetőség az olaszországi Alta Badiában, ahol a borok szerelmesei síoktatók és borszakértő kíséretében látogathatják végig a kunyhókat, az italok mellé pedig négyfogásos vacsora is jár.

(Forrás: The Guardian, fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom