Close
Szaúd-Arábia olyan monumentális építkezésbe kezd, amilyen még nem volt a világon

Szaúd-Arábia olyan monumentális építkezésbe kezd, amilyen még nem volt a világon

Szaúd-Arábia, Mohammed bin Salman koronaherceg vezetésével bemutatta a The Line terveit, amely egy százhetven kilométeres, autók és utak nélküli, nulla gravitációs város lesz.

A Szaúd-Arábia északnyugati részén található Tabuk tartományban épülő intelligens város mindössze kétszáz méter széles lesz, de cserébe százhetven kilométer hosszan épül ötszáz méteres tengerszint feletti magasságban.

A koronaherceg úgy nyilatkozott: a The Line tavalyi indulásakor eltökélték magukat egy olyan civilizációs forradalom mellett, amely az embereket helyezi előtérbe és radikálisan megváltoztatja a várostervezést. Úgy véli, a terveik példát mutatnak, egyben élen járnak a természetvédelemben és az emberek számára is jobb életkörülményeket teremtenek.

A The Line le fogja küzdeni azokat a kihívásokat, amelyekkel ma az emberiség szembesül a városi életben” – tette hozzá.

A The Line a tervek szerint egy olyan városi közösség lesz, amely utaktól, autóktól és károsanyag-kibocsátásoktól mentes. Összesen kilencmillió lakost tud majd befogadni, és harmincnégy négyzetkilométeres alapterületre épül. Száz százalékban megújuló energiával fog működni, miközben az emberek egészségét és jólétét helyezi előtérbe a közlekedéssel és az infrastruktúrával szemben.

A kulcsfontosságú szolgáltatások mindenhonnan ötperces sétával elérhetők lesznek,

a két végpont között pedig nagysebességű vonat fog közlekedni. Ráadásul a természet sosem lesz két perces sétánál távolabb a lakosságtól.

A városi funkciók függőleges rétegezésben valósulnak meg, azaz a nyilvános parkok, a sétálóutcák, az iskolák, az otthonok és a munkahelyek függőlegesen helyezkednek el.

A város homlokzatát tükör borítja majd, ami nemcsak egyedi karaktert ad a monumentális építkezéshez, de lehetővé teszi azt is, hogy beleolvadjon a természetbe.

(Forrás: Designboom, fotók: The Line)

intelligens város | szaud-arábia | The Line

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom