Close
Tovább csúszik a világ legjobban várt luxus tengerjáró hajójának debütálása

Tovább csúszik a világ legjobban várt luxus tengerjáró hajójának debütálása

Bemutatják valaha a The Ritz-Carlton Yacht Collection első luxushajóját? Még az örök optimisták is elkezdtek kételkedni ebben.

A The Ritz-Carlton luxusszállodalánc hajózási ága a héten közölte, hogy ismét, immáron hatodik alkalommal halasztják el a várva várt első hajójuk, a 298 utast befogadó Evrima debütálását. Ahogy fogalmaztak, az újabb csúszás okai között

a világjárvány okozta folyamatos ellátási lánc- és munkaügyi kihívások szerepelnek, amelyek lelassították a hajó építését.

Douglas Prothero, a Ritz-Carlton Yacht Collection vezérigazgatója úgy fogalmazott: sok más gyártóhoz hasonlóan ők is megtapasztalták a Covid-járvány azon hatásait, amelyek a munkaerő és az ellátási lánc zavaraihoz kapcsolódnak, ezért újra kellett tervezniük az első útjuk időpontját.

Ugyanakkor továbbra is jelentős lépéseket tesznek afelé, hogy a nyár végén vendégeket üdvözölhessenek az Evrima fedélzetén.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, az Evrima eredetileg 2020 februárjában indult volna el. A Hijos de J. Barreras-ban, a spanyolországi vigói hajógyárban már négy éve építik a luxushajót, aminek első útja már harminc hónapos késésben van.

A világjárvány mellett azonban más problémák is meghúzódhatnak a háttérben. A hajógyárnak ugyanis nincs tapasztalata luxus tengerjáró hajók építésében, mielőtt 2017-ben elnyerte volna az Evrima megrendelését a halászhajók a kompok, a konténerhajók és egyéb speciális hajók voltak a szakterületeik.

Most azt tervezik, hogy a hajót elsőként augusztus 6-án engedik vízre, első útja pedig egy hét éjszakás körutazás lesz. A hajó a görögországi Pireuszból (Athén kikötője) indult, és Míkonoszra, Rodoszra, Amorgós és Spetses szigetekre, valamint a törökországi Bodrumba megy.

(Forrás: thepointsguy.com, fotók: ritzcarltonyachtcollection.com)

luxushajó | hajó | The Ritz-Carlton | utazás | evrima

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram