Close
Ha ebbe az országba utazol, felejtsd el a khaki színű ruhát és a túrabakancsot

Ha ebbe az országba utazol, felejtsd el a khaki színű ruhát és a túrabakancsot

Helyiek osztották meg a tapasztalataikat arról, melyek a legnagyobb tiltólistás cselekedetek az adott országokban. Van, ami egyszerűen sértő, de van, ami közvetlen veszélybe is sodorhatja a tudatlan turistákat.

„Mi az, amit semmiképp nem tanácsolnál az országodba érkező turistáknak?” tette fel a kérdést egy felhasználó a Redditen, a felvetésre pedig 20,4 ezer válasz érkezett, ahol kimondatlan illem- illetve biztonsági szabályokra hívták fel a figyelmet az adott hely szülöttei. A Boredpanda ezekből válogatott, lássunk is néhányat!

Ausztrália: Ne sétálj oda a kenguruhoz a vadonban, és ne próbáld megsimogatni. Amilyen édesek ezek az állatok, pont annyira harciasak is. Egy rúgással leterítenek.

Dél-Afrika: ne viselj khaki színű ruhát és túrabakancsot, mert így lerí rólad, hogy turista vagy, ezzel pedig könnyen a zsebtolvajok célpontjává válhatsz. Mi több, a túravezetők inkább azt javasolják a látogatóknak, hogy

élénk színű öltözéket viseljenek, mert így könnyebben meg lehet őket találni, ha eltévednének.

Amerika: Ne szállj ki az autóból, ha megállít a rendőr. Csak azt tedd, amit mond. És egy másik jótanács ugyaninnen: Ne nyilváníts politikai véleményt. Ha így teszel, többé nem fognak rád ugyanúgy nézni akár egyetértenek, akár nem.

Anglia: Ne provokáld a Buckingham-palota őreit. Persze, kinek jutna eszébe ilyesmi…De ha mégis, akkor jó tudni, hogy az őrök ilyen esetben testi fenyítést is alkalmazhatnak.

Spitzbergák: Ne indulj fegyver nélkül túrázni. A lakott területeken kívülre mindenkinek kötelező puskát vinnie magával, mert az ember sosem tudhatja, mikor fut össze egy jegesmedvével.

Hollandia: Ne hasonlítsd a hollandokat a németekhez. Még csak ne is említsd a németeket.

Dél-Korea:

Inkább ne adj borravalót,

mert bár néhány helyen elfogadott, többnyire sértő és lekicsinylő üzenete van. Mintha a vendég azt gondolná, a hely nem fizeti meg az alkalmazottait.

India: Ne csókolózz nyilvánosan. Bár a közterek Indiában sok mindent elbírnak, gondolhatunk itt a mosdónak használt útszegélyre vagy arra, mi mindent látott már a Gangesz, a nyilvános csókolózás tabunak számít.

Brazília: Ne menj a favelákba (nyomornegyedekbe), bármekkora is a kísértés. Ezek a helyek egyáltalán nem biztonságosak azoknak, akik nem ott élnek, gyakran még akkor sem, ha olyannal megyünk, aki ott lakik vagy ismerős arra. A helyiek gyakran nem értik, miért akarják a turisták az ország legrosszabb részeit látni.

Írország: Ne menj a dublini Temple bárba, hiába ajánlja annyi útikalauz. Sokkal szebb és olcsóbb helyeket találni a pubok őshazájában.

Venezuela: Itt egy eléggé magáért beszélő tanácsot kapunk: Ne vegyél elő készpénzt vagy okostelefont az utcán.

Ha Párizsba készülsz, akkor ezeket a jótanácsokat is érdemes elolvasnod, itt pedig azt tudhatod meg, mit nem szabad csinálni egy repülőúton egy légiutas-kísérő szerint.

(Forrás: Boredpanda, képek: Unsplash)

turistáknak | jótanácsok | tiltólista

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram