A Time Out Market Budapesten a város legizgalmasabb kulináris tehetségei mutatkozhatnak majd be.
A Time Out magazin nevével fémjelzett kulturális és gasztropiac Európa számos nagyvárosában jelen van, és mindenhol különleges turistalátványosságnak számít. A tervek szerint 2025-től pedig már Budapesten is beléphetünk a kulináris szentélybe, amely a frissen felújított egykori Corvin Áruház, új nevén Corvin Palace első emeletén kap majd helyet. Összesen 2500 négyzetméternyi belső tér várja majd a látogatókat, további 775 négyzetméternyi tetőterasszal kiegészülve – derül ki a We Love Budapest cikkéből.
A hozzá tartozó tizennégy konyhában és négy bárban a legjobb szakácsok és legkreatívabb mixológusok gondoskodnak a különleges ételek és koktélok gazdag választékáról.
A gasztronómiai szakembereket a Time Out csapata úgy választja ki, hogy összeállítja Budapest legmenőbb helyeinek listáját, és innen kéri fel a legizgalmasabb és legambiciózusabb alkotókat. Felkutatják és kipróbálják szakterületük legjobbjait, és közülük is a legkiválóbbakat hívják meg, hogy részt vegyenek a piac munkájában. De itt nem csak „nagy nevekre” kell gondolnunk, mert a feltörekvő és rejtett tehetségek is teret kapnak majd.
Az első Time Out Market 2014-ben nyílt Lisszabonban, mint a világon egyedülálló, különleges figyelemmel összeállított gasztro- és kulturális piac. Innen kezdve sorra nyíltak a márka piacai világszerte, mindig az adott város gasztronómiai és kulturális profilját, sokszínű tehetségeit a középpontba állítva.
Addig is, ha az ínyencek földi paradicsomát keressük, ebbe a városba érdemes elutaznunk.
(Forrás: We Love Budapest, képek: Time Out Market Lisboa/Facebook)
Time Out Market | piac | budapest | Covin Palace | Corvin Áruház
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!