Nincsenek elragadtatva a turisták a világ egyik legforgalmasabb látványosságától

New York a világ egyik vezető turisztikai célpontja. Annyi látnivalót kínál, olyan energiája van, hogy nem lehet betelni vele. Akad viszont egy népszerű része, ami kevésbé nyűgözte le a turistákat.

Az egyik fő célpontnak és leglátogatottabb helynek számító Times Square-ről van szó, amit sokan szörnyűnek tituláltak a Tripadvisoron. "Mivel közvetlenül a Times Square mellett szálltam meg, sokat jártam arrafelé. Reggelente kevésbé tűnt forgalmasnak, de este nagyon zsúfolt és borzalmas" – írta valaki.

Egy másik felhasználó szerint az emberek bunkók, és sok olyan árus akad, aki buszos városnéző túrákat kínál, ám nem fogad el nemleges választ, és a turisták arcába tolakszik. Este nem lehet csak úgy odasétálni, rettentő zajos és forgalmas. "Rajta volt a kötelező látnivalókat tartalmazó listámon, megnéztem, kipipáltam, és ennyi. Sajnos nem az én világom" – olvasható egy újabb vélemény.  Másvalaki azt javasolja, hogy az őrült tömeg miatt hétvégén és decemberben ajánlott inkább elkerülni. Az emberek nem figyelnek arra, hogy merre mennek, mivel a telefonjukat bámulják és belerohannak a másikba.

A Times Square-en egyébként naponta mintegy 330 ezer ember halad át, amivel a világ egyik legforgalmasabb gyalogos átkelőhelyének mondható. Az ikonikus tér gyakran szerepel filmekben, és persze szilveszterkor a legforgalmasabb.

Mivel a Times Square ennyire népszerű, a turistáknak óvakodniuk kell a zsebtolvajoktól is. Elég gyakran előfordulnak ott, ezért a pénztárcákat és a telefonokat mindenképpen biztonságos helyen érdemes tartani. Nem árt óvakodni a Disney-figuráknak öltözött csalóktól sem, akik pénzért hajlandóak csak fotókat készíteni.

A káosz ellenére többen pozitív élményként írták le a Times Square-t.

"Az előadók, a forgalmas utcák és a csodálatos utcai művészet igazi nyüzsgő központja ez. Nagyszerű hely a város látványában és hangjaiban gyönyörködni, és magunkba szívni New York energiáját" – így egy "mellette" komment.

A Disney World egyik legrosszabb része az, hogy – hacsak nem költünk extra pénzt kedvezményekre és gyors bejutásra – az időnk nagy részét sorban állással töltjük. De nem csupán a szórakoztató parkokban kell erre számítani. A HawaiianIslands tanulmányában több ezer véleményt elemzett, hogy megállapítsa, mely turisztikai látványosságoknál vannak a legrosszabb sorok.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

Times Square | new york | vélemény | látványosság | zsúfolt

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, a magyarországi átlagbérekből mennyire lehet kifizetni egy albérletet: az eredmény elképesztően lesújtó

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom