Close
Így lehetsz egyedi a Depeche Mode által inspirált keretben

Így lehetsz egyedi a Depeche Mode által inspirált keretben

A valódi stílus és a zene iránt érzett igaz szeretet mindig felismerhető és egyszerűen időtlen. Az Ultra és a Kaufmann, a Tipton Eyeworks új keretei a legendás fotós, Anton Corbijn vízióit idézik. Corbijn olyan ikonokat örökített meg, akik generációkon át visszhangoztak saját műfajukban, köztük a 20. és a 21. század legfontosabb művészeit.

A kereteiket ismerők már tudják, hogy a Tipton Eyeworks mindig is zenei legendáktól inspirálódott és velük kollaborált. Elég csak azokra a szemüvegekre gondolnunk, amiket Miles Davis-szel vagy az AC/DC-vel készítettek.

Zack Tipton, a Tipton Eyeworks alapítója 2019-ben vette fel először a kapcsolatot a Depeche Mode-dal egy olyan keret ötlete kapcsán, amelyet az együttes kilencedik stúdióalbuma, az 1997-es Ultra ihletett.

A koncepció képei láttán a zenekar ügynöke ajánlotta neki, hogy keresse fel Anton Corbijn-t, aki mindig is a Depeche Mode vizuális megjelenésének meghatározója volt. Hamarosan pedig megszületett az Ultra és a Kaufmann.

A keretek, ahogy a róluk készült képek is, Corbijn egyedi látásmódját idézik, megmutatva, hogy egy erős vizuális koncepció milyen mély hatást tud gyakorolni.

Anton Corbijn a 80-as évek londoni poszt-punk korszakában vívta ki magának az elismerést, akkor, amikor a Depeche Mode is kezdte megvetni a lábát a zenei világban. A többi pedig már történelem, ami a negyven évvel ezelőtti bemutatkozásuk óta tart. Az elismert zenekar nem hivatalos ötödik tagjaként Corbijn azóta az együttes kreatív igazgatója, számos minőségben dolgozik mellettük, többek között fotósként és videórendezőként. A Depeche Mode látványvilága és az, ahogyan azt a nagyközönség felé közvetítik, nagyrészt az ő látásmódjának és azon képességének köszönhető, hogy egy rendkívül kifejező képi világot tudott teremteni. A Depeche Mode-dal karrierjük nagy részében szorosan együttműködő Corbijn más zenekarokkal, többek között a Nirvanával, a Joy Division-nel és a Coldplay-jel is együtt dolgozott és több szakmai elismerést kapott.

– Mindig csodálatos élmény ilyen nagy nevekkel, a zene igazi ikonjaival dolgozni. Az, hogy egy olyan ember által inspirált szemüveget készítettünk, aki ezeknek a legendáknak a megörökítésének a mestere, igazán megdobogtatja a szívemet – mondta Zack Tipton az Anton Corbijnnel való közös munkáról.

anton corbijn | egyedülálló | keret | ultra | popkult

FOLYTASD EZZEL

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Ez történik, ha a világ egyik legnagyobb divatháza felel egy római reneszánsz palota berendezéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram