Close
Váratlan lépést tett hazánk legkedveltebb szemüvegmárkája

Váratlan lépést tett hazánk legkedveltebb szemüvegmárkája

A Tipton az egyetlen olyan hazai dizájner szemüvegmárka, mely világszerte ötszáz optikában kapható. A budapesti showroom eddig csak a saját kollekciójának darabjait mutatta be, ám a márka alapítója, Zack Tipton most úgy döntött, további szemüvegmárkákat is beemel a kínálatba. Ennek köszönhetően érkezett meg Budapestre egy japán brand, a Masunaga.

“A Tipton bemutatóteremben eddig a saját kollekciónkat, leginkább az ikonikus bakelit szemüvegeinket lehetett megvásárolni” – meséli Zack. “Szerettem volna valami mást is kínálni, ami másként lesz a sajátunk, másként tükröz minket. Sok dizájnert és márkát tisztelek és szeretném ezeket bemutatni a Tipton hazai közönségének. Mindegyik rendkívül fontos nekem és a Tipton számára is; hasonló értékeket képviselnek, inspirálóak, és eddig nem voltak kaphatóak Magyarországon.”

“A legelső márka, amit bemutatok, a japán Masunaga. 1905 óta gyártanak szemüvegeket. Haláláig az a Kenzo Takada tervezte a darabokat, akit nagyon tisztelek.”

A vállalkozást Fukuiban alapította Gozaemon Masunaga és jelenleg is ott készítik a kereteiket – akárcsak a Tipton esetében kézzel és a lehető legalaposabb gondossággal. Egy-egy darab elkészítése kétszáz olyan lépést tartalmaz, amely csak manuálisan végezhető el.

“Ami igazán lenyűgöző bennük, az az anyaghasználat, a gyártás és az összeszerelés minősége, illetve azok az apró részletek, melyek csupán akkor tűnnek fel, amikor kézbe vesszük a terméket. Minél tovább vizsgáljuk, annál több ilyen tárul fel” – nyilatkozta a Masunagaról Hukaya Simon, a Tipton vezető tervezője, aki Zackkel közösen álmodja meg és készíti a szemüvegeket. 

A Masunaga dizájnjai leginkább a japán minimalizmust testesítik meg. A finoman ívelt keretek precízen megmunkált fémből és/vagy acetátból készültek és valóban a kézművesség legmagasabb színvonalát képviselik. Munkásságukat számos díjjal is elismerték, például többször elnyerték a Silmo d’Or-díjat, de büszkélkedhetnek Red Dot Design Awarddal, illetve a Good Design elismerésével is.

“Meg akarom tartani a Tipton budapesti bemutatótermének nívóját, ez pedig világszínvonalú márkák bemutatásával lehetséges, amellett, hogy a saját termékeink továbbra is az elvárt minőségben és választékban lesznek elérhetők. Muszáj a közönségünket kiszolgálni. A Masunaga elegáns, tiszta vonalvezetésével, ötletes megoldásaival és japán minőségével szerintem elnyerjük a vásárlóink tetszését is, akik majd ezeken a márkákon keresztül betekintést nyerhetnek abba is, hogy mi milyen tervezőket, márkákat tisztelünk és szeretünk.”

A Masunaga szemüvegek Magyarországon egyedül a Tipton Eyeworks bemutatótermében vásárolhatók meg.

Felveszed, és azonnal kúlabbnak nézel ki, az IQ-d pedig húsz pontot emelkedik. Ezt várjuk egy jó napszemüvegtől, a Tipton pedig hiba nélkül hozza ezt a hatást. Korábban találkoztunk már a brand tulajdonosával, és elbeszélgettünk vele trendekről, Elton Johnról, töltényekről, és arról, hogy milyen, amikor kikapcsolják a gázt a lakásban.

(Fotók: Tipton, Getty Images, Joel Saget)

újdonság | masunaga | keret | japán | szemüveg

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram