Close
Itt a lehetőség lemerülni és megcsodálni a Titanic eredeti roncsait

Itt a lehetőség lemerülni és megcsodálni a Titanic eredeti roncsait

Ha imádtuk a filmet, vagy “csak” szeretnénk testközelből látni a történelem egy fontos eseményének utolsó megmaradt darabjait, akkor ennél jobb alkalom nem nagyon lesz rá. 

Tizenegy napos expedíciókat indít az Ocean Gate a százhat esztendeje elsüllyedt Titanic maradványaihoz. A bátor vállalkozók előbb helikopterrel repülnek St. John’s-ra, Új-Fundlandra, majd közlekedési eszközt és halmazállapotot váltva az Atlanti-óceánon folytatják útjukat egy jachttal a roncsok tényleges lelőhelye felé, ahová tizenhárom évvel ezelőtt merültek le utoljára kutatók.

A Titanic Survey Expedition résztvevői a megérkezést követően összesen ötórás merüléssel elérik a közel négyezer méteren lévő tengerfenéket a Cyclops 2 nevű speciális mini tengeralattjáró segítségével. A kaland egyik célja, hogy a maradványokból eddig még nem látott 3D-s fotografikus modellt készítsenek, adatokat gyűjtve a kutatóknak a roncs állapotának és megmaradt dokumentumainak pontos mértékéről, illetve a maradványokat körülvevő élővilágról.

Természetesen a szervezők biztosítottak mindenkit, hogy a vízben pihenő roncsokat tiszteletben tartva azokat nem piszkálják és nem hozzák a felszínre.

A misszió legénysége harminc főből áll, amiből kilenc lehet fizetett turista, a többiek a személyzethez tartoznak, vagy tudományos szakértőként vannak jelen. Az expedícióra százötezer dollárért vásárolhatunk jegyet, ami az inflációt figyelembe véve mai árfolyamon pontosan annyiba kerül, mint a Titanicra 1912-ben váltott négyezer-háromszáz dolláros első osztályú tikettek.

Az utazás nem csupán szórakozási célt jelent és a kíváncsiság kielégítését szolgálja, hanem egy kutatás fontos részének tekinthető.

A roncsok és a törmelékek hatalmas területen szóródtak szét, ezeket nagy felbontású videókkal és fényképekkel igyekeznek minden részletre kimenően dokumentálni.

Igen népszerű programról van szó, ugyanis 2019 nyári hónapjaira már csak néhány férőhely maradt a július 26. és július 7.-ei turnusra, illetve az augusztus elsején induló víz alatti kirándulásra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, oceangate.com)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom