Lenyűgöző új fotókat mutattak be a Titanicról, közben búvárokat toboroznak százmillióért

Több mint száz éve, hogy a Titanic elsüllyedt, és huszonöt év telt el azóta, hogy Leonardo di Caprio és Kate Winslet a filmvásznon örökítette meg a hajó tragédiáját. A Titanicot övező rajongás és misztikum azonban ennyi idő távlatából sem csökkent.

A Titanic az Atlanti-óceán fenekén, háromezer-nyolcszáz méter mélyen fekszik, de még mindig velünk van, és felesleges százmillió forint birtokában meg is lehet nézni.

Az Egyesült Államokban működő OceanGate jelenleg búvárokat toboroz 2023 májusában induló Titanic-expedíciójához.

Jelenleg nyolcezer, elképesztő részletességű felvétellel rendelkeznek a Titanic roncsáról, amely a tudósokból és régészekből álló csapatuknak nyújt segítséget a hajó bomlásának nyomon követéséhez. Ezek közül többet be is mutattak.

Az egyiken például a Noah Hingley & Sons Ltd neve látható,

amely egy horgonygyártó vállalat volt, és melynek feliratát korábban nem tudták beazonosítani a hajó bal oldali horgonyán.

„Évtizedek óta tanulmányozom a roncsot, több merülést is elvégeztem, és nem emlékszem, hogy láttam volna róla más, ilyen részletességű képet” – jegyezte meg Rory Golden, a Titanic veterán búvára, aki szerint izgalmas, hogy annyi év után új részletet fedezhettek fel. Szintén nagyfelbontású kép készült a hatalmas hajóorról, a hajótest egy részéről, a raktérről, egy hatalmas horgonyláncról és az összeomlott korlátokról is.

A búvár szerint azonban a legcsodálatosabb felvétel azt a kazánt mutatja be, amely akkor zuhant az óceán fenekére, amikor a Titanic kettétört.

Az új felvételek a Titanicon és környékén megfigyelt fajok azonosítását is segíti majd.

Úgy tudni, a roncs felfedezése óta kevesebb mint kétszázötven ember tekintette meg személyesen a Titanicot és a környező roncsokat, most pedig olyan vállalkozó szellemű embereket keresnek a jövő évi útra, akik azontúl, hogy kíváncsiak a hajó maradványaira, hajlandók 250 ezer eurót, azaz nagyjából százmillió forintot fizetni az expedíció támogatására.

Az utat a NASA-val együttműködve megalkotott, a világon egyedülálló mélybúvár merülőhajójával tehetik meg. A jármű ötfős legénységgel a fedélzetén képes elérni a Titanic mélységét az összesen nyolc napig tartó küldetés során.

(Forrás: Euronews, fotók: OceanGate)

hajó | expedíció | búvár | titanic

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom