A Glen Blair Bar 2022-ben nyitotta meg kapuit az észak-kaliforniai Mendocino megyében, egy mamutfenyő-liget közepén.
Oda pedig egy lélegzetelállító huszonöt perces vonatúton juthatunk el Pudding Creek-i partszakaszon keresztül, fenséges fák lombkoronája alatt. A Skunk Train 1885 óta közlekedik a kaliforniai Fort Braggben található Skunk Train Depotból, most pedig egyenesen a szabadtéri bárba viszi az utasok péntek és szombat esténként fél héttől. Az úti célon a vendégeket csillogó fények, élőzene, és különböző játékok fogadják.
A bor-, sör- és koktélkínálaton túl a látogatók két személyre szóló felvágottas tálakra is befizethetnek húsos-sajtos vagy lazacos-sajtos változatban.
Korlátozott számban még kutyákat is lehet vinni, de csak jól nevelt egyedeket látnak szívesen. A gyerekeket azonban otthon kell hagyni, ugyanis csak huszonegy éves kortól lehet jegyet venni, oda-vissza 49,95 dollárért (körülbelül 18 ezer forintért). Az utolsó vonat este fél 11-kor indul, így visszafelé is lenyűgöző, csillagfényes utazást élvezhetnek a szerencsések.
Bár a vonat és a bár is egész évesre tervezi a működését, azt ajánlják, hogy ősszel látogassunk el oda, amikor a legjobb az idő és a legszebbek a lombok. Ráadásul két szezonális eseményt is tartanak: október 16-án cornhole-bajnokság, október 28-án pedig halloweeni buli lesz.
A különleges vonatutak rajongóinak egy nem mindennapi lehetőség is kínálkozik az idén.
(Forrás: Travel and Leisure, képek: Brian Klonoski/Mendocino Railway/Travel and Leisure, Skunk Train/Facebook)
Glen Blair Bar | kalifornia | Mendocino | bár | mamutfenyő
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!