Close
Tíz mesebeli európai kastély, amiért csak rajongani lehet

Tíz mesebeli európai kastély, amiért csak rajongani lehet

A kastélyokat mindig valamilyen különleges misztikum övezi, hiszen ott találkoznak a mesék, a romantikus történetek, az epikus csaták és a királyságokat övező rejtélyek. Európa számos csodálatos kastéllyal rendelkezik, egyes becslések szerint csak Németországban húszezer található. Most tíz igazán különlegeset mutatunk be.

Neuschwanstein kastély, Németország

A Neuschwanstein a floridai Disney World Hamupipőke-kastélyának egyik inspirációja volt. Az épület-komplexumot 1868-ban, II. Ludwig bajor király megbízásából építették két évvel azután, hogy Poroszország meghódította Bajorországot, és az uralkodó elveszítette hatalmának nagy részét.

Ma Neuschwanstein Európa egyik legnépszerűbb kastélya, mely évente mintegy 1,4 millió látogatót vonz.

Bledi vár, Szlovénia

A szlovéniai Bledi-tó felett egy sziklán fekvő kastély több mint ezeréves történelemmel rendelkezik, csodálatos fekvése és lélegzetelállító kilátása elbűvöli a látogatókat.

Az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, amely már csak azért is különleges, mert rendezvényekre, akár esküvőkre is kibérelhető.

The Rock of Cashel, Írország

A helyi legendák szerint a Cashel-szikla, ahol ez a hihetetlen kastély fekszik, Szent Patrik és az ördög csatájának eredményeként jött létre.

A monda szerint a Casheltől harminc kilométerre fekvő Devil’s Bit hegyre száműzte Szent Patrik a sátánt, aki haragjában harapott egyet a hegyből és kiköpte oda, ahol ma a Cashel-szikla található.

Mont Saint-Michel, Franciaország

A Mont Saint-Michel a várak Ferrari-ja.

Nemcsak fenséges épület, de látványos tengerparti kilátást is nyújt egy egészen különleges, idilli környezetben.

Kelburn-kastély, Skócia

Kelburn kastélya eredetileg 1143 körül épült, a közelmúltban azonban az úgynevezett Grafitti-kastély projekt az évszázados emlékművet lenyűgöző műalkotássá változtatta, ahol a tradíciók a modern megoldásokkal párosulnak.

Hluboká vára, Csehország

A 13. században épült vár az elmúlt évszázadok során számos változáson ment keresztül.

A legutóbbi átalakítást az angliai Windsor-kastély ihlette, amely II. Erzsébet királynő otthona.

Castel Sant’Angelo, Olaszország

A várat 135-139 körül építették, és az 5. században erőddé alakították át. A Tiberi-folyó partján álló monumentális építmény őrzi a Ponte Sant’Angelót, az egyik legfontosabb ókori római hidat.

A kastélyt sokáig börtönként használták, oda hurcolták a halálra ítélteket, hogy aztán később ott is végezzék ki őket. Ma múzeumként funkcionál.

Castel de Bellver, Spanyolország

Gótikus stílusú kastély Mallorca szigetén található. Annak ellenére, hogy mintegy hétszáz évvel ezelőtt épült, ma is csodálatos állapotban van.

A Castel de Bellver szintén börtönként működött, a közelmúltban múzeummá alakították.

Pena palota, Portugália

A Pena palota a Sintra hegységben, egy domb tetején áll Portugáliában. A 167 éves épület az UNESCO Világörökség része.

Edinburgh-i kastély, Skócia

Az Edinburgh-i kastély Európa egyik legrégebbi erődítménye, mely olyan területre épült, ahol a vaskor óta élnek emberek.

Egyes feltételezések szerint a vár “Nagy-Britannia legostromoltabb helye”, egyben Skócia egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága is, mely évente két millió látogatót fogad.

Első pillantásra a Homewood pedig csupán egy angol kastélyszálloda a sok közül, közelebbről megnézve azonban jóval több ennél: a tradíció és a modern művészet találkozása, egy kis humorral és annál több romantikával megspékelve.

(Fotók: Getty Images)

kastélyai | legszebb | Európa | lista | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram