Mutatjuk, melyek azok a koktélok, amelyekkel érdemes kiülni a teraszra vagy az erkélyre tavasszal.
Margarita
A klasszikus Margarita koktél önmagában is frissítő tavaszi ital, ám számos más változatban is elkészíthetjük.
Ha egy kis fűszerességet csempésznénk bele, egy kevés jalapenóval is megbolondíthatjuk, ha pedig inkább édesebb ízvilágra vágyunk, bátran tegyünk bele gyümölcspürét!
Bee’s Knees
Az illatos mézes, citromos ital gin hozzáadásával készül, de a tavasz esszenciája is lehet, ha egy pár csepp levendulaaromát adunk hozzá.
Sangria
A Sangria az a koktél, amiből érdemes hatalmas adagot készíteni, hogy aztán a nap folyamán újra és újra rájárhassunk. Egyetlen titka: oda kell figyelni arra, hogy a bor és a gyümölcs aránya megfelelő legyen.
Az elkészítése során egyaránt használhatunk vörös- és fehérbort, a gyümölcsöket pedig ízlésünk szerint kombinálhatjuk, tehetünk bele almát, körtét és narancsot is.
Gin Gin Mule
A gin citrusos íze és a borókabogyó fűszeressége tökéletes harmóniába lép ebben az igazán tavaszi koktélban.
A receptet alapvetően a Moscow Mule mintájára kell elkészíteni, azzal a különbséggel, hogy a vodkát ginre cseréljük.
Paloma
Az élénk rózsaszín koktél elkészítéséhez csupán három összetevőre van szükség: tequilára, grépfrútlére és lime-lére.
Ha az ital túlságosan savanykás az ízlésünknek, egy kevés cukorsziruppal megédesíthetjük.
Eper Daiquiri
A gyümölcsös ital édes, frissítő és könnyen elkészíthető,
szíve-lelke pedig az epervelő, ami az első ízes magyar eper hozzáadásával az igazi.
Uborkás-kókuszos Margarita
Az uborkás italok általában segítik a szervezet hidratálását, ha pedig kókuszt is adunk hozzá, egészen különleges ízvilágot kaphatunk. Miért ne készíthetnénk el Margarita koktélként?
Az ital a tequila, a lime-lé mellett kókuszvíz és uborka hozzáadásával készül, hogy garantáltan frissítő hatása legyen.
Mojito
A koktél olyan könnyű, élénk ízeket használ, mint a citrus és a menta, elkészítéséhez azonban cukorszirupra is szükség van. Ha magunk állítanánk elő, egyszerű receptúrát kell követni a sziruphoz: egy kis lábasban 1/2 csésze kristálycukrot és 1/2 csésze vizet folyamatosan kevergetve melegítsünk, amíg a cukor fel nem oldódik.
Miután a szirup lehűlt, már használható is frissítő alkoholos limonádé elkészítéshez.
Aperol Spritz
Az Aperol egy olasz keserű aperitif, gyönyörű, élénk narancssárga árnyalatot kölcsönöz minden koktélnak, amelyhez hozzáadják.
Leggyakrabban spritzben használják, amely fantasztikus kombinációja a proseccónak, az aperolnak és a club sodának. Ráadásul egyszerű módon, a 3-2-1 arány figyelembevételével elkészíthető.
Bodzás Spitz
A bodzaviráglikőr édes, virágos, ízvilágot és varázslatos illatot kölcsönöz az italoknak.
Érdemes az Aperol Spritz mintájára proseccóval és club sodával elkészíteni, ugyanúgy a 3-2-1-es arányt követve.
A nyári koktélszezon most még nem aktuális, de ez még nem jelenti azt, hogy ne kortyolgathatnánk el egy-egy szívmelengető italkülönlegességet. Vagy, ha az International Drinks szokásos listájából indulunk ki, akkor egy klasszikust – merthogy a világ legnépszerűbb koktéljainak élmezőnyét továbbra is a jól megszokott kreációk vezetik, koktélforradalom ide, meghökkentő újítások oda. Mutatjuk a tíz legkeresettebbet!
(Fotók: Getty Images)
tavasz | alkohol | ital | gasztronómia | lista
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!