Egyetlen trükkel olyan lesz a sült csirke, mintha egy Michelin-csillagos étteremben készült volna

A sült csirke akkor igazán finom, ha bőr ropogós, a hús pedig szaftos. Mindenkinek megvan a maga praktikája az elkészítésére, de ha megfogadjuk egy Michelin-csillagos étteremben dolgozó séf tanácsát, a végeredmény minden eddigit felülmúlhat.

Lisa Goodwin-Allen, a Michelin-csillagos Northcote étterem séfje szerint a tökéletes sült csirke kulcsa a nagyon jó minőségű alapanyag. Azt javasolja, elkészítés előtt harminc perccel már vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Ha pedig alacsonyabb hőmérsékleten sütjük, a hús egyenletesebben sül át, szaftos, zamatos marad.

A séf szerint a kelleténél mindig egy picivel nagyobb csirkét vegyünk, hogy a megmaradt húsból hatalmas szendvicset vagy éppen egy szép nagy adag Cézár-salátát tudjunk készíteni.

Lisa Goodwin-Allen receptje a tökéletes töltött sült csirkéhez:

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 100 gramm kockára vágott hagyma
  • 140 gramm kolbászhús
  • 100 gramm finomra vágott füstölt szalonna
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 100 gramm vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 csipet só

Elkészítése:

Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 120°C-ra.

Második lépés: Óvatosan emeljük fel a bőrt a csirke melléről és combjáról, hogy a töltelék alá férjen majd.

Harmadik lépés: Egy serpenyőbe olajat teszünk, rádobjuk a kockára vágott hagymát és üvegesre pároljuk, majd félretesszük.

Negyedik lépés: Egy közepes tálba beletesszük a kolbászhúst, a finomra vágott szalonnát, a zsemlemorzsát, az olvasztott vajat, az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfüvet. Belekeverjük az előző lépésben üvegesre párolt hagymát, sózzuk és jól elkeverjük.

Ötödik lépés: A masszát kettéosztjuk. Az első felét a csirke megtisztított üregébe töltjük, a másik felét pedig a bőr alá halmozzuk egyenletesen ügyelve arra, hogy a bőr ne szakadjon el.

Hatodik lépés: Ráhelyezzük egy tepsire, és 1 óra 20 percig sütjük. Az idő elteltével vegyük ki a sütőből, tegyük félre negyed órára, közben a sütőt melegítsük fel 200°C-ra. Tegyük vissza és további negyed óra alatt süssük a bőrét ropogósra! Frissen tálaljuk!

Érdemes kipróbálni mindemellett Gordon Ramsay pármai sonkába tekert csirkemellét és Jamie Oliver BBQ csirkeszárnyát is.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty Images)

konyhai tipp | praktika | tipp | Michelin | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom