Igazi fehérjebombák ezek az isteni töltött édesburgonyák

A kiadós, egészséges, vegán főétel ropogósra sült tofuval, spenóttal és citrusos tahini öntettel varázsol el. Tökéletes választás lehet ebédre és vacsorára, hiszen gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 3 db édesburgonya
  • 220 gramm tofu
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/4 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 zacskó bébi spenót
  • 2 gerezd fokhagyma kockára vágva
  • 1/4 csésze tahini
  • 2 evőkanál almaecet
  • fél citrom leve
  • 1/4 csésze víz
  • só, bors, fokhagymagranulátum
  • főtt kukorica, petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépés: Készítsük elő az édesburgonyát! A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az édesburgonyákat villával megszurkáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Olajjal megkenjük, és addig sütjük, amíg meg nem puhul.

Második lépés: A tofut leöblítjük és lecsepegtetjük, majd papírtörlővel eltávolítjuk róla a nedvességet, végül felkockázzuk.

Harmadik lépés: A tofut egy tálba tesszük, ráöntünk egy evőkanál olívaolajat, rászórjuk a kukoricakeményítőt, sózzuk, borsozzuk, fokhagyma granulátummal ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, majd az édesburgonya mellé tesszük a sütőbe és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

Negyedik lépés: Egy serpenyőbe teszünk pár csepp olívaolajat, rádobjuk a bébi spenótot, a feldarabolt fokhagymát. 3-5 perc alatt megfonnyasztjuk.

Ötödik lépés: Egy kis tálban összekeverjük a tahinit, az almaecetet és a vizet. Sózzuk ízlésünk szerint, majd fél citrom levével elkeverjük.

Hatodik lépés: Tálaláskor az édesburgonyát felvágjuk, megtöltjük a fokhagymás spenóttal, ráhalmozzuk a tofut, ráöntjük a citrusos tahinivel, végül főtt kukorica szemekkel, frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Az édesburgonyát nem csak töltve fogyaszthatjuk, hanem krémlevesként, sőt, akár salátába is remek választás lehet. Ha pedig egy igazán különleges chili non carne-ra vágynánk, avokádóval is társíthatjuk.

(Forrás: TwoSpoon, fotó: Getty)

vegán | recept | tofu | vegetáriánus | édesburgonya

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom