A friss menta és a feta fokozza az egyszerű, kiadós, nyárias étel ízét. Ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthető főételt kapunk, amit kizárólag frissen sülve érdemes fogyasztani.
Hozzávalók:
- 140 g kuszkusz
- 80 ml friss citromlé
- 80 ml víz
- 2 db padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 2 paradicsom, apróra vágva
- 2 evőkanál friss menta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 60 g feta
- tetszőleges saláta a tálaláshoz
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A kuszkuszt elkeverjük a citromlével, majd leforrázzuk a kimért vízzel. Lefedjük, és félretesszük öt percre, hogy kidagadjanak a szemek. Villával elkeverjük, hogy a kuszkuszszemek elváljanak egymástól.
- Hosszában félbevágjuk a padlizsánokat, egy kanál segítségével kikaparjuk a belsejét, hogy a padlizsán héjától számított egy centiméter vastagságú hajót kapjunk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a kikapart padlizsánt valamint a paradicsomot, és összefőzzük. Mehet bele a kuszkusz és a frissen aprított menta is! Sóval, borssal ízesítjük.
- A kuszkuszos töltelékkel megtöltjük a kettévágott padlizsánokat, rámorzsoljuk a fetát, majd egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Sütőben 35-40 percig sütjük. Tetszőleges salátával és opcionálisan citromos tejföllel meglocsolva kínáljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.
A tökéletes padlizsánszeleteket mozzarellával, padlizsánnal, bazsalikommal, paradicsomszósszal is rétegezhetjük, hogy egy olyan ízbombát kaphassunk, ami képzeletben egyetlen pillanat alatt Itália zegzugos utcáira és vendéglőibe repít bennünket.
(Fotó: Unsplash)
padlizsán | recept | húsmentes | vegetáriánus | feta
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!