A mediterrán töltött paprika egy vegetáriánus étel, amely tele van illatos fűszerekkel és friss ízekkel. Igazi nyári fogás, amiben egyetlen percre se okoz hiányérzetet az, hogy nincs benne hús.
Hozzávalók:
- 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika, kettévágva, kimagozva
- 85 gramm kuszkusz
- 25 gramm pirított fenyőmag
- egy marék fekete olajbogyó apróra vágva
- 50 gramm feta sajt
- 50 gramm szárított paradicsom
- 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
Elkészítése:
Első lépés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kettévágott paprikákat egy tányérra sorakoztatjuk, majd a mikrohullámú sütőben 5 perc alatt megpuhítjuk. Egy tepsibe sorakoztatjuk a vágott oldalával felfelé.
Második lépés: A kuszkuszt közben egy tába tesszük, ráöntünk 125 milliliter forrásban lévő vizet, majd lefedjük és 10 percig állni hagyjuk. A kuszkuszhoz hozzákeverjük a fenyőmagot, az olajbogyót, a fetát, a szárított paradicsomot és a bazsalikomot. A tölteléket a paprikákba adagoljuk és 10 perc alatt készre sütjük.
A News & World Report szerint 2021 legjobb étrendje a mediterrán diéta, amely az extrém korlátozások helyett inkább azokat a hozzávalókat és alapanyagokat hangsúlyozza, amiket bátran fogyaszthatunk. Ráadásul hosszú távon még a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának kialakulását is csökkenthetjük általa.
(Fotók: Getty Images)
recept | paprika | vega | vegetáriánus | mediterrán
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!