Close
Tömegével járnak a Kanári-szigetekre fogászati kezelésre az ír fiatalok

Tömegével járnak a Kanári-szigetekre fogászati kezelésre az ír fiatalok

Sejtheted, vajon miért – avagy bemutatjuk a lyukasfog-víruskiskaput.

Az elmúlt időszakban hirtelen nagyon sok ír fiatalnak lett komoly fogproblémája, amit kizárólag a kanári-szigeteki, világhírű fogászok tudnak kezelni, így hát nincs mit tenni, oda kell utazni.

Természetesen elég szürreálisan hangzik ez az állítás, és persze az áll mögötte, hogy Írországban tömegessé vált a fogturizmussal való visszaélés. A szigetországból ugyanis december óta tilos külföldre nyaralni menni a járvány miatt, halaszthatatlan üzleti, családi vagy egészségügyi okokból azonban lehet utazni.

Ezt lovagolják meg az utóbbi hetekben az írek, mondván sürgős fogászati kezelésre kell utazniuk egy melegebb éghajlatú vidékre egy kísérővel – ugyanis az ír szabályozás megengedi, hogy egy támogató kísérő utazzon a beteggel.

Leginkább tizen- és huszonéves párok szorulnak ilyen sürgető meleg éghajlatú fogászati kezelésre, a legnépszerűbb fogászok pedig a Kanári-szigeteken vannak.

A folyamat elég egyszerű: bemutatják az ír reptéren a foglalásukat egy tenerifei fogorvoshoz, és már repülhetnek is. A dolog annyira népszerű lett, hogy egyes légitársaságoknál március közepéig minden jegy elfogyott a tenerifei járatokra. A Kanári-szigetek mellett sok ír Barcelonába, Marokkóba és Törökországba is jár mostanában fogorvoshoz.

Tenerifén viszont nem örülnek ennek, ugyanis napi kb. tíz-tizenöt e-mailt kapnak írektől időpontfoglalásra, a nagy részük azonban nem jelenik meg a rendelőben – ezzel pedig elveszik a valódi páciensektől az időpontokat.

Hét fogorvosi rendelő össze is fogott, és a visszaélőket azzal fenyegetik, hogy feljelentik őket az ír hatóságoknál, ahol ötszáz eurós bírság vagy extrém esetben börtön is várhat a csalókra.

Ez viszont az ír bíróságoknak nem tetszik; előre jelezték, hogy nem akarnak tömegével ilyen ügyekkel foglalkozni, mert nincs elég idő és kapacitás rá. A rendőrök azt mondják, a reptéren nem megállapítható, hogy ki az, aki csak nyaralni menne a napfényes szigetre, és ki az, aki valóban kezelésre szorul – az ír fogászok pedig biztosították az ország lakosságát, hogy nem kell elutazni, minden kezelést el tudnak a szigetországon végezni.

Miközben az írek a Kanári-szigetekre utaznak, kicsivel arrébb, Angliában horrorbírságokkal büntetik a turistákat, Németországnál pedig több ezer Csehországból és Tirolból érkező autót fordítanak vissza.

(Forrás: Politico)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom