Ezek a világ legjobb országai a digitális nomádok számára

A digitális nomád lét sokak által vágyott életstílussá vált az elmúlt néhány évben, a számukra különböző kedvezményeket nyújtó országok listája pedig egyre hosszabbá válik.

A VisaGuide.World hat kategória alapján vizsgálta meg a világ országait, hogy elkészítse a digitális nomád vízumokat kínáló helyek toplistáját.

A rangsor összeállításakor figyelembe vették a távmunkához nélkülözhetetlen internet minőségét és általános elérhetőségét, az adókedvezményeket, az átlagjövedelmeket, a megélhetési költségek nagyságát. A végeredménybe az is beleszámított, hogy

az adott hely mennyire népszerű a turisták körében és milyen az egészségügyi ellátása.

A lista élére Spanyolország került; legnagyobb erőssége az egészségügyi ellátásban rejlik, de hat hónap után is csak tizenöt százalékos adót kell fizetniük a távmunkásoknak. A második helyen végzett Argentínában nincs is digitális nomád adó, ahogy Portugálián kívül a többi top tíz országban sem kell külön adót fizetniük a távmunkásoknak. Románia lett a bronzérmes, köszönhetően meglepően jó internet-sebességének.

Ezek lesznek 2024-ben a legjobb országok a digitális nomádok számára:

  1. Spanyolország
  2. Argentína
  3. Románia
  4. Egyesült Arab Emírségek
  5. Horvátország
  6. Portugália
  7. Uruguay
  8. Málta
  9. Norvégia
  10. Andorra

(Forrás, TimeOut, fotók: Getty)

távmunkás | távmunka | ország | digitális nomád | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom