Eszkalációtól tartanak a törökök, nem ajánlják állampolgárainak, hogy Európába utazzanak

A török kormány muzulmán- és törökellenes támadásokra hivatkozva azt tanácsolta állampolgárainak, hogy ne utazzanak Európába.

Utazással kapcsolatos figyelmeztetést adott ki állampolgárainak Törökország – utalva a közelmúltban történt dániai és svédországi eseményekre –, eszerint

„iszlamofób, idegengyűlölő és rasszista támadások” fordulhatnak elő Európában.

Törökország azt követően ajánlotta az utazások elhalasztását, hogy Rasmus Paludan a hónap elején felgyújtotta a Koránt Svédországban és Dániában, míg egy másik személy Hollandiában tett hasonlót.

Erdogan török elnök elítélte Paludan tettét, kiemelve, hogy minden muszlim közösséget sért, egyúttal arra is figyelmeztette Svédországot, hogy ne számítson az országának támogatásra a svéd NATO-tagságához.

De nemcsak Törökország nem ajánlja több európai országba történő utazást, hanem

Svédország, Dánia, Finnország és Norvégia is azt kéri a jelenleg Törökországban tartózkodó állampolgáraiktól, hogy kerüljék el a tüntetéseket.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

utazás | észak-európa | törökország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom