Close
Jelentős enyhítések péntektől – Ezekre számíthatunk kedvenc szomszédos országunkban

Jelentős enyhítések péntektől – Ezekre számíthatunk kedvenc szomszédos országunkban

További enyhítések lépnek életbe Horvátországban, a korábbi huszonöt fő helyett száz főig lehet nyilvános rendezvényeket és összejöveteleket tartani, zárt térben engedélyezik a sportolást, valamint az éttermek számára a beltéri kiszolgálást, és a határátlépésen is könnyítenek a kiskorúak számára – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter.

A létszámkorlátozás alól két terület kivétel. A temetésekre nem vonatkozik többé létszámhatár, az esküvőket százhúsz főig lehet megrendezni, azzal a feltétellel, hogy a résztvevőknek rendelkezniük kell védettségi igazolással.

Engedélyezik zárt térben a sportolást, kivéve az iskolákban.
Nyílt térben lehetőség lesz szakkiállítások és vásárok megrendezésére, de kötelező lesz a maszk viselése.

Azon vendéglátóhelyek számára, amelyek ételt szolgálnak fel, és rendelkeznek a minimális műszaki feltétételekkel, engedélyezik a beltéri helyiségek használatát. A kávézók és más egységek, amelyek csak italt szolgálnak fel, továbbra is csak teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket.

Péntektől az üzletek és a vendéglátóhelyek a korábbi 22 óra helyett 23 óráig tarthatnak nyitva. A kulturális összejöveteleken, kiállításokon, koncerteken, valamint a vallási szertartásokon a korábbi hét négyzetméter helyett négy négyzetéteren tartózkodhat egy ember.

Zágráb enyhített a határátlépési feltételeken is a kiskorúak számára. A gyerekeknek – akik szüleikkel utaznak – tizenkét éves korig nem kell teszt, ez a korhatár korábban hét év volt.

Nem csupán Horvátországból jöttek jó hírek: Olaszországban is minden régió kikerült a veszélyes zónából, Szlovénia egy próbaesküvő után döntött nagy enyhítésekről, itthon is megszűnt csaknem minden járványügyi korlázotás és a franciák is újranyitottak hat hónap után.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Getty Images)

enyhítések | lazítás | szabályok | étterem | kávézó

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Tovább korlátozza az utasok számát Európa egyik legforgalmasabb repülőtere

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram