Close
Ebben a butikhotelben találtuk meg Japán lelkét

Ebben a butikhotelben találtuk meg Japán lelkét

Japán szépségét és lelkét testesíti meg ez a hatvannyolc szobás butikhotel valahol Kiotóban. A gondosan megtervezett Hotel Kanra (nevének jelentése: élmény) a városra jellemző hagyományos vonalat követő macsija-stílusban épült fel elegáns falakkal és meleg színekkel.

Egy régi iskola épületében berendezett szálloda nemcsak tiszteleg a szokások előtt, hanem gyengéden vegyíti is a kortárs elemeket a tradicionálissal. Ez utóbbi leginkább a szigetországban megszokotthoz képest tágasabb szobákban figyelhető meg, ugyanakkor az alacsonyra helyezett étkezőasztalokból kiindulva azért egyértelműen a tudtunkra adják, hogy Japánban vagyunk.

A szobába lépve egyből elkapja az érkezőt az a bizonyos wow-pillanat, amint rácsodálkozik a meghittségre és a klasszikus bútorokra, a fából készült átlátszó térelválasztóra vagy a papírlámpákra. Hatalmas és kényelmes ágyak, kiválóan felszerelt, mutatós fürdőszobák várnak a vendégre,

aki a dizájnos kádban elmerülve megkapja a nyugalmat és az odatartozás érzését.

A nyugtató hatást fokozhatja is, méghozzá a hotel spájában, ahol pihentető és kényeztető kezeléseket lehet igénybe venni.

A hotelnek van egy nem csupán a szállóvendégek számára nyitva álló elegáns és kívülről nézve csábító kis kávézója is, benne romantikus világítással, elbűvölő növényekkel és ízléses bútorokkal.

A konyhája a trendeknek megfelelően a tradicionális japán ízeket és a nyugati gasztronómia élmezőnyét kínálja reggelire, míg az olaszos menüjével csalogató The Kitchen Kanra értelmszerűen az itáliai konyhát viszi, a Hanaroku étterem pedig kizárólag helyi finomságokra épít.

A japán tárgyakért lelkesedőknek érdemes betérniük a lounge szomszédságában található Kanra Shopba, ahol a helyi márkák legjobbjaiból lehet válogatni, miközben a szivélyes üdvözlet mellé kiotói pörkölésű kávé is jár. Az üzletből pazar kilátás nyílik a gyönyörűen ápolt kertre, úgyhogy a környezet és a finom kávé együtt igazán idilli perceket teremthetnek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: heygents.com)

szálloda | minimalista | kiotó | Hotel Kanra | elegáns

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram