Close
Ebben a butikhotelben találtuk meg Japán lelkét

Ebben a butikhotelben találtuk meg Japán lelkét

Japán szépségét és lelkét testesíti meg ez a hatvannyolc szobás butikhotel valahol Kiotóban. A gondosan megtervezett Hotel Kanra (nevének jelentése: élmény) a városra jellemző hagyományos vonalat követő macsija-stílusban épült fel elegáns falakkal és meleg színekkel.

Egy régi iskola épületében berendezett szálloda nemcsak tiszteleg a szokások előtt, hanem gyengéden vegyíti is a kortárs elemeket a tradicionálissal. Ez utóbbi leginkább a szigetországban megszokotthoz képest tágasabb szobákban figyelhető meg, ugyanakkor az alacsonyra helyezett étkezőasztalokból kiindulva azért egyértelműen a tudtunkra adják, hogy Japánban vagyunk.

A szobába lépve egyből elkapja az érkezőt az a bizonyos wow-pillanat, amint rácsodálkozik a meghittségre és a klasszikus bútorokra, a fából készült átlátszó térelválasztóra vagy a papírlámpákra. Hatalmas és kényelmes ágyak, kiválóan felszerelt, mutatós fürdőszobák várnak a vendégre,

aki a dizájnos kádban elmerülve megkapja a nyugalmat és az odatartozás érzését.

A nyugtató hatást fokozhatja is, méghozzá a hotel spájában, ahol pihentető és kényeztető kezeléseket lehet igénybe venni.

A hotelnek van egy nem csupán a szállóvendégek számára nyitva álló elegáns és kívülről nézve csábító kis kávézója is, benne romantikus világítással, elbűvölő növényekkel és ízléses bútorokkal.

A konyhája a trendeknek megfelelően a tradicionális japán ízeket és a nyugati gasztronómia élmezőnyét kínálja reggelire, míg az olaszos menüjével csalogató The Kitchen Kanra értelmszerűen az itáliai konyhát viszi, a Hanaroku étterem pedig kizárólag helyi finomságokra épít.

A japán tárgyakért lelkesedőknek érdemes betérniük a lounge szomszédságában található Kanra Shopba, ahol a helyi márkák legjobbjaiból lehet válogatni, miközben a szivélyes üdvözlet mellé kiotói pörkölésű kávé is jár. Az üzletből pazar kilátás nyílik a gyönyörűen ápolt kertre, úgyhogy a környezet és a finom kávé együtt igazán idilli perceket teremthetnek.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: heygents.com)

Close