Close
Ebben a butikhotelben találtuk meg Japán lelkét

Ebben a butikhotelben találtuk meg Japán lelkét

Japán szépségét és lelkét testesíti meg ez a hatvannyolc szobás butikhotel valahol Kiotóban. A gondosan megtervezett Hotel Kanra (nevének jelentése: élmény) a városra jellemző hagyományos vonalat követő macsija-stílusban épült fel elegáns falakkal és meleg színekkel.

Egy régi iskola épületében berendezett szálloda nemcsak tiszteleg a szokások előtt, hanem gyengéden vegyíti is a kortárs elemeket a tradicionálissal. Ez utóbbi leginkább a szigetországban megszokotthoz képest tágasabb szobákban figyelhető meg, ugyanakkor az alacsonyra helyezett étkezőasztalokból kiindulva azért egyértelműen a tudtunkra adják, hogy Japánban vagyunk.

A szobába lépve egyből elkapja az érkezőt az a bizonyos wow-pillanat, amint rácsodálkozik a meghittségre és a klasszikus bútorokra, a fából készült átlátszó térelválasztóra vagy a papírlámpákra. Hatalmas és kényelmes ágyak, kiválóan felszerelt, mutatós fürdőszobák várnak a vendégre,

aki a dizájnos kádban elmerülve megkapja a nyugalmat és az odatartozás érzését.

A nyugtató hatást fokozhatja is, méghozzá a hotel spájában, ahol pihentető és kényeztető kezeléseket lehet igénybe venni.

A hotelnek van egy nem csupán a szállóvendégek számára nyitva álló elegáns és kívülről nézve csábító kis kávézója is, benne romantikus világítással, elbűvölő növényekkel és ízléses bútorokkal.

A konyhája a trendeknek megfelelően a tradicionális japán ízeket és a nyugati gasztronómia élmezőnyét kínálja reggelire, míg az olaszos menüjével csalogató The Kitchen Kanra értelmszerűen az itáliai konyhát viszi, a Hanaroku étterem pedig kizárólag helyi finomságokra épít.

A japán tárgyakért lelkesedőknek érdemes betérniük a lounge szomszédságában található Kanra Shopba, ahol a helyi márkák legjobbjaiból lehet válogatni, miközben a szivélyes üdvözlet mellé kiotói pörkölésű kávé is jár. Az üzletből pazar kilátás nyílik a gyönyörűen ápolt kertre, úgyhogy a környezet és a finom kávé együtt igazán idilli perceket teremthetnek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: heygents.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom