Close
Tokió egyik legújabb szállodája olyan, mint maga Japán

Tokió egyik legújabb szállodája olyan, mint maga Japán

Április 4-én nyílik Tokió egyik legnépszerűbb negyedében a Muji első szállodája – ez lesz a lényegében a létező összes dolgot legyártó japán gigavállalat első hotelje hazájában (kettőt már üzemeltetnek Kínában).

A Muji többek között elegáns lakberendezési megoldásairól ismert, úgyhogy természetesen az új szállodában is ízléses és kifinomult vonalakra figyelhetünk fel – a márka védjegyei közé tartozó, és a japán kulturára egyébként is jellemző minimalizmus mellett.

A szobákat azokkal a termékekkel szerelték fel a fotelektől kezdve a törölközőkön át a fogkrémig, melyeket a Muji üzleteiben lehet kapni (és persze kicsekkolás után megvásárolni), plusz a vendégek kölcsönözhetnek olyan, szintén a Muji által gyártott hétköznapi használati tárgyakat, mint az adapter, a vasaló és a körömvágó olló.

Az enteriőr a fa, a kő és az anyaföld hármasra reflektál, miközben a főváros régi útburkoló köveiből megmaradt darabokból,

valamint szintén újrahasznosított hajóhulladékokból és klasszikus japán texíliákból áll.

Összesen hetvenkilenc lakosztályt rendeztek be a hotelben, melyeket kilenc kategóriába sorolnak, a méretük tizennégy négyzetmétertől ötvenkét négyzetméterig terjedő skálán mozog. Mérettől függetlenül a Muji azt ígéri, a az elkülönített olvasókuckóval és úlősarokkal ellátott szobák testben és lélekben is helyrerakják a fáradt utazókat.

Kilenc szoba a hetvenkilencből amolyan hosszúkás típusú lett, melyekben hagyományos japán szalma padlóburkolatot és emeletes ágyakat találunk. A középkategóriás szobákért 135 és 271 dollár közötti összeget kérnek, a legnagyobb lakosztályban 507 dollárt kell kicsengetnünk egy éjszakáért.

Az árak viszont fixek, nem emelkednek a turistaszezonban, és nem lesznek olcsóbbak a holtidényben sem.

Maga a szálloda a Muji Hotel Ginza komplexumban kap helyet a hetedik és a tizedik emelet között. A lobby mellett egy étteremnek, galériának, rendezvényteremnek, szalonnak és könyvtárnak szorítottak még helyet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

FOLYTASD EZZEL
Nem kellene sokáig győzködniük, hogy ebbe a wyomingi házba költözzünk
Amikor ezt látod az ablakodból, érdemes lehet azonnal kihívni egy időmágust
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom