Close
Tokió egyik legújabb szállodája olyan, mint maga Japán

Tokió egyik legújabb szállodája olyan, mint maga Japán

Április 4-én nyílik Tokió egyik legnépszerűbb negyedében a Muji első szállodája – ez lesz a lényegében a létező összes dolgot legyártó japán gigavállalat első hotelje hazájában (kettőt már üzemeltetnek Kínában).

A Muji többek között elegáns lakberendezési megoldásairól ismert, úgyhogy természetesen az új szállodában is ízléses és kifinomult vonalakra figyelhetünk fel – a márka védjegyei közé tartozó, és a japán kulturára egyébként is jellemző minimalizmus mellett.

A szobákat azokkal a termékekkel szerelték fel a fotelektől kezdve a törölközőkön át a fogkrémig, melyeket a Muji üzleteiben lehet kapni (és persze kicsekkolás után megvásárolni), plusz a vendégek kölcsönözhetnek olyan, szintén a Muji által gyártott hétköznapi használati tárgyakat, mint az adapter, a vasaló és a körömvágó olló.

Az enteriőr a fa, a kő és az anyaföld hármasra reflektál, miközben a főváros régi útburkoló köveiből megmaradt darabokból,

valamint szintén újrahasznosított hajóhulladékokból és klasszikus japán texíliákból áll.

Összesen hetvenkilenc lakosztályt rendeztek be a hotelben, melyeket kilenc kategóriába sorolnak, a méretük tizennégy négyzetmétertől ötvenkét négyzetméterig terjedő skálán mozog. Mérettől függetlenül a Muji azt ígéri, a az elkülönített olvasókuckóval és úlősarokkal ellátott szobák testben és lélekben is helyrerakják a fáradt utazókat.

Kilenc szoba a hetvenkilencből amolyan hosszúkás típusú lett, melyekben hagyományos japán szalma padlóburkolatot és emeletes ágyakat találunk. A középkategóriás szobákért 135 és 271 dollár közötti összeget kérnek, a legnagyobb lakosztályban 507 dollárt kell kicsengetnünk egy éjszakáért.

Az árak viszont fixek, nem emelkednek a turistaszezonban, és nem lesznek olcsóbbak a holtidényben sem.

Maga a szálloda a Muji Hotel Ginza komplexumban kap helyet a hetedik és a tizedik emelet között. A lobby mellett egy étteremnek, galériának, rendezvényteremnek, szalonnak és könyvtárnak szorítottak még helyet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Highsnobiety)

kifinomult | muji | elegáns | szálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram