Videón a turista, ahogy bemászik a világ leghíresebb kútjába, hogy vízzel töltse fel a kulacsát

Egy turista élete egyik legnagyobb hibáját követte el, amikor úgy döntött, bemászik a római Trevi-kútba, hogy megtöltse vizespalackját.

A Roadsteren rendszeresen beszámolunk olyan turistákról, akik nemcsak, hogy illetlenül viselkednek, de komoly szabályokat is megszegnek. Legutóbb arról írtunk, hogy a Colosseum falára véste fel a nevét egy utazó, de sokan szelfiznek tiltott helyeken, vagy éppen sokkolnak mindenkit őrültségeikkel. Olyanra azonban eddig még nem volt példa, mint ami nemrég Rómában történt.

A Twitteren kering egy videó, amelyen egy nő átgázol a Trevi-kút vizén, a hátsó sziklához siet, felmászik oda, előveszi a kulacsát és a szökőkút vizével tölti meg azt.

A Trevi-kút környéke tele van tiltótáblákkal, így az teljesen elképzelhetetlen, hogy a nő ezeket ne látta volna. A világ leghíresebb kútját védő biztonságiak persze azonnal lecsaptak a nőre, és még azelőtt elvezették, hogy az megpróbálta volna el magyarázni, hogy mit miért tett. Sőt, a videót készítő másik turista szerint a nő nem is értette, hogy mi rosszat tett.

A feltehetően szomjas nő bele is kóstolhatott a vízbe, amely közvetlenül az Aqua Virgóból, egy ókori római vízforrásból származik, melyet időszámításunk előtt 19-ben építettek és ma is ez az egyetlen vízvezeték, amely északról érkezik Rómába. A vízvezeték ma már biztosan nem szállít kristálytiszta vizet a Trevi-kútba. A Rome Experience úgy tudja, hogy a kút naponta nyolcvanezer köbméter vizet termel, de ezt újrahasznosítják azáltal, hogy tulajdonképpen keringetik, így nem érdemes kísértésbe esni, hogy bárki is megkóstolja.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty, illusztráció)

kulacs | trevi-kút | turista | fontana di trevi | róma

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom