Close
Videón a turista, ahogy bemászik a világ leghíresebb kútjába, hogy vízzel töltse fel a kulacsát

Videón a turista, ahogy bemászik a világ leghíresebb kútjába, hogy vízzel töltse fel a kulacsát

Egy turista élete egyik legnagyobb hibáját követte el, amikor úgy döntött, bemászik a római Trevi-kútba, hogy megtöltse vizespalackját.

A Roadsteren rendszeresen beszámolunk olyan turistákról, akik nemcsak, hogy illetlenül viselkednek, de komoly szabályokat is megszegnek. Legutóbb arról írtunk, hogy a Colosseum falára véste fel a nevét egy utazó, de sokan szelfiznek tiltott helyeken, vagy éppen sokkolnak mindenkit őrültségeikkel. Olyanra azonban eddig még nem volt példa, mint ami nemrég Rómában történt.

A Twitteren kering egy videó, amelyen egy nő átgázol a Trevi-kút vizén, a hátsó sziklához siet, felmászik oda, előveszi a kulacsát és a szökőkút vizével tölti meg azt.

A Trevi-kút környéke tele van tiltótáblákkal, így az teljesen elképzelhetetlen, hogy a nő ezeket ne látta volna. A világ leghíresebb kútját védő biztonságiak persze azonnal lecsaptak a nőre, és még azelőtt elvezették, hogy az megpróbálta volna el magyarázni, hogy mit miért tett. Sőt, a videót készítő másik turista szerint a nő nem is értette, hogy mi rosszat tett.

A feltehetően szomjas nő bele is kóstolhatott a vízbe, amely közvetlenül az Aqua Virgóból, egy ókori római vízforrásból származik, melyet időszámításunk előtt 19-ben építettek és ma is ez az egyetlen vízvezeték, amely északról érkezik Rómába. A vízvezeték ma már biztosan nem szállít kristálytiszta vizet a Trevi-kútba. A Rome Experience úgy tudja, hogy a kút naponta nyolcvanezer köbméter vizet termel, de ezt újrahasznosítják azáltal, hogy tulajdonképpen keringetik, így nem érdemes kísértésbe esni, hogy bárki is megkóstolja.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty, illusztráció)

twitter | róma | kulacs | turista | trevi-kút

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram