Close
Ezzel az egyetlen konyhai trükkel soha többé nem okoz bosszúságot a túlfőzött tészta

Ezzel az egyetlen konyhai trükkel soha többé nem okoz bosszúságot a túlfőzött tészta

Bizonyára mindenki belefutott már abba a hibába, hogy rövid időre elfeledkezett a tűzhelyen hagyott tésztáról és az túlfőtt. Ilyenkor két lehetőségünk van: vagy elölről kezdjük az egészet, vagy megkíséreljük feljavítani. 

Az egyik legjobb módszer, ha a tésztát jeges vízben öblítjük le. Az ok a keményítőben keresendő. Ha a tésztát hideg vízben öblítjük le, megszabadíthatjuk a keményítő nagy részétől, ami gumiszerűvé teszi az ételt.

Ha ezt eltávolítjuk róla, a tészta textúrája is jelentősen megváltozik.

Ráadásul, ha a tésztát nem öblítjük le, csak leszűrjük, a belső hő hatására valameddig tovább fő, ezáltal még rosszabbá válik az állaga. Ha jéghideg víz alá tesszük, a főzési folyamatot azonnal leállítjuk, a tészta pedig szilárdabbá válik.

A tészta öblítésének módja meglehetősen egyszerű. Először szűrjük le, majd nyissuk ki a csapot, és öblítsük le a tésztát a lehető leghidegebb vízben. A tészta tetejére jégkockákat is tehetünk, hogy még hidegebb víz érje, ezáltal a tészta még gyorsabban lehűl.

A másik módja a túlfőtt tészta felhasználásának, ha a hűtőben tesszük és hidegen, például tésztasalátákba tesszük.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

konyhai | tipp | trükk | főzés | tészta

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram