Akadozik az ellátás, elzárják az ivóvizet a népszerű üdülőhelyen

Tunéziát súlyos aszály sújtja, a minisztérium ezért úgy döntött, a nyár folyamán vízkorlátozásokat vezet be, és éjszakára elzárja a csapokat, hogy megőrizze az ország szűkös tartalékait.

A lakosok azonban már most arról számolnak be, hogy a hatóságok több városban is, például Tunisz, Hammamet, Sousse, Monastir és Sfax területén előzetes figyelmeztetés nélkül elzárták a vizet éjszakára.

Ezek az intézkedések viszont egyben azzal is fenyegetnek, hogy tovább fokozzák a társadalmi feszültségeket egy olyan országban, ahol a lakosság már így is szenved a közszolgáltatások színvonala, a magas infláció és a gyenge gazdasági teljesítmény miatt.

Úgy tűnik azonban, hogy a krónikus esőhiány miatt a hatóságoknak lépni kellett. Mint a parlament egyik tagja elmondta, Hammamet városában a vízellátás gyakori megszakításának oka, hogy az országot vízhiány fenyegeti.

A tunéziai víztározók kapacitása tavaly szeptember és idén március között mintegy egymilliárd köbméterrel csökkent a csapadékhiány miatt.

Az ország északi részén található, több régió ivóvízellátásáért is felelő Sidi Salem víztározó 580 millió köbméteres maximális kapacitásának mindössze tizenhat százalékán áll.

Vízkorlátozások eközben Európában is fenyegetnek, nemrég például Olaszország fújt riadót az aszály miatt.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

 

 

tunézia | aszály | vízkorlátozás | vízhiány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom