Close
Egy macska segítségével magyarázza el a pilóta, hová ülj a repülőn, ha félsz a turbulenciától

Egy macska segítségével magyarázza el a pilóta, hová ülj a repülőn, ha félsz a turbulenciától

Jimmy Nicholson a TikTok-on osztotta meg a hasznos tippet, melyet a macskájával illusztrált.

Miután nemrég egy tanulmány megállapította, hogy a globális felmelegedés miatt nő a turbulencia kialakulásának kockázata tiszta időben, igencsak érdemes figyelnünk a jótanácsokat, melyek a biztonságos repülés kapcsán elhangzanak.

A kutatás szerint már négy évtizede növekedésnek indultak, és a jövőben fokozódni fognak a kellemetlen jelenségek, a leginkább az Egyesült Államok és az Atlanti-óceán északi része felett. 2020-ban 55 százalékkal többször alakult ki tiszta időben nagy turbulencia, mint 1979-ben.

A turbulencia pedig az egyik leggyakoribb oka annak, hogy az emberek félnek a repüléstől, a jelentések szerint ez az iparosodott világ tíz-negyven százalékára jellemző. De Nicholson tanácsával egy kicsit talán enyhíthetünk a félelmünkön, legalábbis, ha sikerül megcsípnünk egy helyet a gép elején.

@jimmy_nicholson

Best place to sit on a plane if you hate turbulence #pilot #piloto #pilotsoftiktok #turbulence

♬ original sound – Jimmy Nicholson

Azt mondja ugyanis a pilóta, hogy itt érezni a legkevésbé a turbulenciát, míg a gép hátulján sokkal inkább hullámvasútra hasonlít az utazás.

Ha rosszul érzed magad repülés közben, az is segíthet, ha valamilyen vizuális támpontot keresel. Nézz ki az ablakon, a horizontra, ez sokat segíthet teszi hozzá a tiktoker, aki azt is elmondja, hogy a turbulencia általában nem tart sokáig, és a pilóta mindig úgy kormányozza a gépet, hogy megpróbálja mielőbb kijuttatni a turbulenciából.

„Ne feledjétek, a repülőgép nem fog leesni. Minden rendben lesz. Ez csak egy kis kellemetlenség, ami remléhetőleg nem tart tovább néhány percnél. Bosszantó, de ne aggódjatok. Nem stresszelünk emiattzárja sorait az influenszer.

Egy repülési szakértő is elárulta, hogyan lehet a legjobb helyet kiválasztani a gépen, egy másik pilótától pedig megtudhatjuk, mennyire veszélyes valójában az óceán felett repülni.

(Forrás: Newsweek, képek: Getty Images)

legjobb | repülés | pilóta | jótanács | hely

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram