Saját sörrel és sörös koktéllal csavarja meg a nyarat Budapest kedvenc rooftop bárja

Amikor házi sört főz egy vendéglátóhely, a hír hallatán nem feltétlenül kezd el viszketni az ujjunk a számítógép egerén, de ha egy olyan hely csinálja, amit alapból nem kötünk ehhez italhoz, ráadásul itthon egyedülálló módon még koktélt is kreál belőle, akkor szinte elfüstöl a kattintástól.

A valószínűsíthető egércsere a Leo Budapestnek „számlázható ki”, mivel a letaglózó kilátásáról és kivételes koncepciójú koktéllapjáról ismert nyolcadik emeleti helyen olyat alkottak, amit nálunk eddig még senki sem.

Cserniczky Botonddal és a B BOP Fermentoryval kollaborálva dobozba zárták a Twisted Highnesst, a Leo most debütáló saját sörét, aminek a neve is sokatmondó, hiszen a nagyvárosi stílusú rooftop bárra (innen a Highness utalás) alaphelyzetben nem igazán jellemző a sör, úgyhogy a biztonság kedvéért tettek bele némi csavart (hello, Twisted!), plusz kapott egy tribal világot megidéző saját logót, amiben Szingapúr okán felfedezhető az ázsiai motívumvilág is.

A sajtóbemutatón a fiatal sörmester elmondta, hogy alapból savanyított söröket szokott főzni, amire más aromatikák jellemzőek, mint a hagyományosra. A Twisted Highness lényegében egy Singapore Sling koktél-ihlette nu sour, amiben komló helyett különféle gyógynövényeket és fűszereket költöztetett össze a zsályától kezdve a korianderen át a borókabogyóig, pakolt bele némi palo santót a fásságért, de a sörből kihagyta a koktél alapvetésének számító ananászt. A sör a kevésbé harsány meggy körül forog, körbeölelik a fűszerek, a hozzáadott koreai só pedig öblöt ad neki és elmélyíti a mondanivalóját.

A végeredmény lényegében egy fűszeres meggy sour, ami kellemesen savanyú, magát eléggé itató remek partner ebben a szaharai melegben, azzal az újabb apróbetűs csavarral, hogy egyáltalán nem érezni a nyolc és fél százalékos (!) alkoholtartalmát – a meglepetések a hazafelé úton várhatóak…

Meglepetést nem okozott viszont az általunk néhány hónapja már megismert helyi szűz, merthogy a Twisted Highness a Zodiákus nevű koktéllapról kikérhető jóság egyik alappillére is egyben. A szűz csillagjegyet megidéző koktélban Tanqueray gin a másik fundamentum, de ebben már megmutatja magát a sörből szándékosan kihagyott ananász is, méghozzá a pohár tetején és hab formájában.

Az újításban utazó és lélekben mélyre ásó Dreghiciu Gábor bármenedzser iránymutatása szerint szívószál nélkül működik igazán Magyarország első söralapú koktélja, de azt sem fogja nyilvánosan megátkozni a Clark Hotel tetején, aki azzal kortyolgatja el a nyár egyik vélhetően új kedvencét.

(Fotók: Leo Budapest)

 

leo rooftop | saját sör | koktél | sour | Twisted Highness

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom