Close
Nemcsak a formája, hanem a hangja is szép az új hibrid Maseratinak

Nemcsak a formája, hanem a hangja is szép az új hibrid Maseratinak

Egy kis elektromos rásegítéssel érkezik.

Bemutatta végre a hibrid hajtással guruló Ghibli Hybridet az olasz autógyár. Bár az elektromos hajtás és a kisebb motor miatt húzhatjuk a szánkat, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne füleket simogató a hangzása – legalábbis az olaszok szerint.

Négyhengeres, kétliteres turbófeltöltős benzinmotorja egy negyvennyolc voltos elektromos hajtási egységet kapott, segítségével a Maserati Ghibli Hybrid fogyasztása jóval takarékosabb (száz kilométerre számolt átlagfogyasztása valahol 8,5–9,6 liter közé lőhető be, a gyár szerint).

Szép számokat hoz: háromszáz lóerőt, 430 Nm nyomatékot, 255 km/h a végsebessége, nulláról százra pedig 5,7 másodperc alatt gyorsul.

További érdekesség még, hogy a hibrid változat nagyjából nyolcvan kilogrammal mutat kevesebbet a mérlegelésnél a dízelhez képest. Az autó multimédia-rendszere állandó online kapcsolattal, Android alapon működik, illetve nagyobb infotainment rendszerrel és gyönyörű grafikájú, 10,1 colos kijelzővel látták el.

A tervek szerint év végétől, vagy 2021 elejétől lesz kapható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: tekdeeps.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom