Close
Nemcsak a formája, hanem a hangja is szép az új hibrid Maseratinak

Nemcsak a formája, hanem a hangja is szép az új hibrid Maseratinak

Egy kis elektromos rásegítéssel érkezik.

Bemutatta végre a hibrid hajtással guruló Ghibli Hybridet az olasz autógyár. Bár az elektromos hajtás és a kisebb motor miatt húzhatjuk a szánkat, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne füleket simogató a hangzása – legalábbis az olaszok szerint.

Négyhengeres, kétliteres turbófeltöltős benzinmotorja egy negyvennyolc voltos elektromos hajtási egységet kapott, segítségével a Maserati Ghibli Hybrid fogyasztása jóval takarékosabb (száz kilométerre számolt átlagfogyasztása valahol 8,5–9,6 liter közé lőhető be, a gyár szerint).

Szép számokat hoz: háromszáz lóerőt, 430 Nm nyomatékot, 255 km/h a végsebessége, nulláról százra pedig 5,7 másodperc alatt gyorsul.

További érdekesség még, hogy a hibrid változat nagyjából nyolcvan kilogrammal mutat kevesebbet a mérlegelésnél a dízelhez képest. Az autó multimédia-rendszere állandó online kapcsolattal, Android alapon működik, illetve nagyobb infotainment rendszerrel és gyönyörű grafikájú, 10,1 colos kijelzővel látták el.

A tervek szerint év végétől, vagy 2021 elejétől lesz kapható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: tekdeeps.com)

olasz | új | elektromos | autó | Maserati

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram