Átalakítják a hotelcsillagozási rendszert Európában

A tizenhét európai országot tömörítő Hotelstars Union alakítja ki a szállodacsillagok rendszerét. Vagyis ők szabják meg a kritériumokat, amelyek alapján a szállodák minőségi besorolást kapnak.

A szervezet nemrég Budapesten tartotta a közgyűlését, amelyen felülvizsgálták és átdolgozták a szállodacsillagok rendszerét is. A szervezet szerint az újítást az egyre fontosabb fenntarthatósági követelmények, a munkaerő terén tapasztalható kihívások és a digitalizáció térhódítása tette szükségessé. Az új szisztéma a tervek szerint 2025 januárjában lép életbe.

A változások jegyében a kritériumok számát 247-ről 239-re csökkentették azzal, hogy bizonyos elavult elvárásokat töröltek. Más, fenntarthatósági követelményeket ugyanakkor beépítettek, így például a matracok tisztítására vonatkozó ajánlásokat azok élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Javasolják az egyes helyiségekben a felesleges tárgyak mennyiségének csökkentését, a varró- és cipőfényesítő készletek száműzését, és azt, hogy az ágyneműket és a törölközőket csak akkor cseréljék, ha azt a vendégek kérik.

Az Európa-szerte tapasztalható munkaerőhiányra reflektálva csökkentenék a kötelező fogadási és szobaszerviz-időt, és támogatják a teljesen automatizált be- és kijelentkeztetést, különösen az egy és kétcsillagos kategóriában.

A szállodai besorolási kritériumokat öt-hatévente felülvizsgálják, hogy azokat a vendégek és a piac igényeihez igazítva korszerűsítsék, és az iparági szabványok lépést tartsanak a vendéglátó szektor változó dinamikájával. A hivatalos kritériumok a HSU honlapján lesznek elérhetőek.

A 2009-ben alapított Hotelstars Union a Hotrec Hospitality Europe keretében működik, és Görögország, Örményország, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, a Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Grúzia, Németország, Magyarország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Szlovénia, Svédország és Svájc szállodaszövetségei képviseltetik magukat benne.

Akárhány csillagos hotelben is szálljunk meg, van néhány szállodai trükk, ami bármikor jól jöhet.

(Forrás: GTP, képek: Getty Images)

Hotelstars Union | csillagozás | csillagok | csillagos | hotel

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom