Close
Mind az öt példány elkelt már a Pagani szuperkönnyű csodaautójából

Mind az öt példány elkelt már a Pagani szuperkönnyű csodaautójából

Az autó- és motorsportok rajongóinak aligha kell karakterek százaiban elmagyarázni, mint jelent Imola, ám mostantól nem csupán a legendás versenypálya juthat már eszükbe róla.

Merthogy az olasz Pagani legújabb szuperautója is ezt a nevet viseli, a keresztelő történetéről pedig annyit érdemes tudni, hogy a híres versenypályán rótták a tesztköröket a szupersportautóval, összesen 16 ezer kilométert mentek vele.

Ugyan az eredetileg PS–01 projektnév alatt futó Imola hivatalos bemutatóját március 3-án a genfi autószalonon tartják, ám tavaly szeptemberben már gyakorlatilag mindent tudni lehetett róla.

Mindössze öt példányt gyártottak belőle, és mindegyik el is kelt már – darabonként ötmillió euróért.

A hátsókerék-meghajtású Pagani Imola nem vadonatúj kreálmány, hanem a Huayra továbbfejlesztett változata. Egy valóságos szörnyeteget rejt a motorháza, hiszen a Mercedes-AMG-től érkező hatliteres V12-es biturbója  827 lóerős teljesítményt tud. Ezt egy hétfokozatú váltóval lehet kordában tartani.

A versenyautókat idéző Imolának jelentős csökkentették a tömegét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy vékony fényezést, kovácsolt alumínium alkatrészeket kapott, valamint titánium és a króm-molibdén acélt is alkalmaztak, így az autó tömege mindössze 1246 kilogramm.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pagani)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom