Látványos, otthonos és még skybarja is van – Ilyen lett a Radisson új szállodája a BudaParton

Buda legújabb városrészében, a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája. A kétszáz szobával rendelkező full-service szálloda modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel, skybarral és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra.

A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban százhetvennégy standard és huszonnégy superior szoba foglalható, de helyet kaptak az épületben multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is. A Radisson BudaPart teljes belsőépítészeti koncepciójáért a MádiLáncos Studio csapata felelt.

Ahogy a projektet vezető Láncos Áron, a MádiLáncos Studio vezető építésze elmondta: "a Radisson Hotel Group komplex és részletes brand bookkal rendelkezik, amelyből határozottan kiolvashatók a márka főbb értékei és az, hogy mi különbözteti meg a portfolió egyes tagjait (Radisson Blu, Radisson Red, Park Plaza) egymástól és más szállodáktól, a brand book kitér arra is, hogy ennek hogyan kell a belső kialakításban és az anyaghasználatban megjelennie."

– A nemzetközi sztenderdek mellett ugyanakkor elvárás volt a "couleur locale"  megjelenése is, ami kellő mozgásteret biztosít a tervezőknek, hogy saját ötleteiket hozzátegyék a koncepcióhoz – így történt ez ebben az esetben is. A munkánkat végig követte és egyúttal véleményezte a cég dizájncsapata, a végleges koncepciót pedig a Radisson board hagyta jóvá.

9400 négyzetméter, 200 szoba, egy skybar

A szobák zöme standard kétágyas, de készült huszonnégy nagyobb lakosztály, illetve mozgássérült vendégek fogadására alkalmas szoba is. A saroklakosztály minden szinten összenyitható a szomszédos szobával, így családok fogadására is alkalmas.

A vendégeket a földszinten co-working lounge, bár és étterem várja. Utóbbi délelőtt reggelizőként szolgálja ki a szálloda vendégeit, majd a nap további részében étteremként működik, külső vendégek előtt is megnyitva kapuit. A Shanghai Kitchen a szállodalánc saját, ázsiai-európai fúziós konyhát kínáló márkája.

A galériaszinten három tárgyaló és egy nagy, mobilfallal kettéosztható konferencia- és rendezvényterem üzemel korszerű audiovizuális felszereléssel és teljes körű catering szolgáltatással.

A legfelső szinten egy skybar kapott helyet.

A szállodában használt, magas minőségű függönyöket és szőnyegeket a JAB Anstoetz szállította, míg a burkolatokat a Wantablack kínálatából választotta a tervezőcsapat. A kivitelezés precíz és hatékony megvalósításért a Market Építő Zrt. felelt.

Indusztriális karakter, lágy részletek

– A dizájnkoncepciónkban a fejlesztési terület ipari történetéhez nyúltunk vissza, a szín- és az anyaghasználat indusztriális jellege erre reflektál. A sötét színeket és fémes felületeket fa használatával, textilekkel és meleg fényekkel kompenzáltuk – mondja a tervezési koncepció kialakulásáról Láncos Áron.

A földszint nagyvonalú, teljesen üvegezett homlokzatú, kétszintes közösségi tere sok érdekes belsőépítészeti megoldásnak adott teret, ugyanakkor kihívást is tartogatott. Látványos, mégis otthonos elem a két szintet összekötő könyvespolc a recepció mellett.

Hasonlóan lendületes elem a bejárat felől a lifteket takaró kétszintes lamellás paravánfal, aminek hullámzása a Duna közelségére utal. A mobil bútorokat a Basic Collection kínálatából, elsősorban a Calligaris olasz gyártó termékeiből válogatták ki a belsőépítész tervezők. A hotelprojekt abban is kivételes volt, hogy a belsőépítész tervezők a képek és a dekortárgyak válogatásában, elrendezésében is részt vehettek.

Budapest a falakon és azokon túl is

Mind a közösségi terekben, mind a szobákban főként fekete-fehér fotókon keresztül jelennek meg Budapest hídjai és legmeghatározóbb épületei. A munkák zöme Álovits Bálint fotográfustól származik, akivel a tervezők szintén együtt dolgozhattak ezen a projekten.

Az étterem kétszintes falára egyedi grafika készült, a három nagy tabló a konyha távolkeleti-magyar fúziójának képi allegóriája, így kerültek rá vegyesen keleti és magyar népi motívumok is.

A BudaPart sajátos dizájnkoncepcióját és minőségét a fejlesztő következetesen képviseli. Ezeket az elveket a tervezők a szálloda tervezése során is figyelembe vették. Mint mondják, izgalmas kihívás volt a tervezés során, hogy olyan koncepciót dolgozzanak ki, ami egyszerre felelt meg a fejlesztő elvárásainak, a szállodalánc-brand nemzetközi előírásainak és a saját dizájnelveiknek.

 

 

budapart | budapest | új | Radisson | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom