Egészen bizarr új repülési trend tarolja le épp az internetet

Chillezésre buzdítanak az influenszerek.

Egyesek számára a repülés idegtépő lehet, mert például félnek attól, hogy közel ezer km/órás sebességgel sok ezer méter magasan, egy viszonylag kis fémcsőben utaznak. Mások viszont  unalmasnak találják, ha rendszeresen kell ezt csinálniuk.

Utóbbiak ezért a zenehallgatással, filmnézéssel, olvasással, munkával, vagy alvással töltik ki az időt a levegőben. Megérkezett viszont egy új trend, vagy hóbort, ami leginkább a Z generáció és néhány millenniumi korosztály tagjai körében terjed, nevezetesen:

felszállnak a repülőre, és – függetlenül attól, hogy milyen hosszú az út – egyáltalán nem csinálnak semmit, csak ülnek és esetleg kinéznek az ablakon.

A "raw dogging" néven ismert jelenség egyre népszerűbb már, erre reflektálva sokan megpróbálnak akár egy tizenkét órás repülőutat is "raw dogolni".

Sophie Cooke utazóblogger a TikTok-on beszélt arról, hogy az édesanyja hogyan műveli ezt már egy ideje: "Anyukám minden repülése alkalmával így csinálja. Nem számít neki, milyen hosszú az út, egy kilenc órás repülőutat simán lehoz iPad, vagy fejhallgató nélkül és könyvet sem szokott olvasni."

Ebből kiindulva a raw doggingot egyesek olyan időszakként emlegetik, amikor az ember elgondolkodhat és meditálhat az életében felvetődő nagy kérdéseken, az élet nagy dolgain.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

trend | repülés | új | raw dogging | tiktok | ülni

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom