Egészen bizarr új repülési trend tarolja le épp az internetet

Chillezésre buzdítanak az influenszerek.

Egyesek számára a repülés idegtépő lehet, mert például félnek attól, hogy közel ezer km/órás sebességgel sok ezer méter magasan, egy viszonylag kis fémcsőben utaznak. Mások viszont  unalmasnak találják, ha rendszeresen kell ezt csinálniuk.

Utóbbiak ezért a zenehallgatással, filmnézéssel, olvasással, munkával, vagy alvással töltik ki az időt a levegőben. Megérkezett viszont egy új trend, vagy hóbort, ami leginkább a Z generáció és néhány millenniumi korosztály tagjai körében terjed, nevezetesen:

felszállnak a repülőre, és – függetlenül attól, hogy milyen hosszú az út – egyáltalán nem csinálnak semmit, csak ülnek és esetleg kinéznek az ablakon.

A "raw dogging" néven ismert jelenség egyre népszerűbb már, erre reflektálva sokan megpróbálnak akár egy tizenkét órás repülőutat is "raw dogolni".

Sophie Cooke utazóblogger a TikTok-on beszélt arról, hogy az édesanyja hogyan műveli ezt már egy ideje: "Anyukám minden repülése alkalmával így csinálja. Nem számít neki, milyen hosszú az út, egy kilenc órás repülőutat simán lehoz iPad, vagy fejhallgató nélkül és könyvet sem szokott olvasni."

Ebből kiindulva a raw doggingot egyesek olyan időszakként emlegetik, amikor az ember elgondolkodhat és meditálhat az életében felvetődő nagy kérdéseken, az élet nagy dolgain.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

repülés | bizarr | repülőút | tiktok | új

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom