Másfél évtized után újra menetrend szerinti járat indul ebből a magyar városból

Kedden reggel sajtótájékoztatón jelentették be a járat indulását.

Március 26-tól a pécs-pogányi repülőtérről Máltára és Münchenbe repíti az utasokat a Universal Air légitársaság, nyártól pedig korfui charterjárat is indulhat. München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni olvasható a pecsma.hu oldalán.

Mint Péterffy Attila polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, charter járat tizenkét, menetrend szerinti pedig tizenhat éve nem indult Pécsről. Pedig, mint hozzátette, a város a hazai légiközlekedés egyik úttörője volt, és egy 1930-tól még Pécs és Budapest között is lehetett repülni.

A járat indítása előtt többek között az egyetemmel és helyi ipari cégekkel egyeztettek arról, milyen útvonalakra lenne igény.

München pedig nemcsak azért fontos, mert nemzetközi légi közlekedési központ, hanem azért is, mert a Pécsre érkező turisták jelentős része Dél-Németországból jön. A várost szoros üzleti kapcsolatok kötik ehhez a régióhoz, ráadásul sok német diák tanul a pécsi egyetemen.

A nemrég alakult, máltai székhelyű légitársaságnak a pécsi lesz az első útvonala. A reptér minél gyorsabban és egyszerűbben való elérése érdekében Tüke Busz-járat közlekedik majd a reptér és a város között.

Eközben már a Wizz Air is készül a nyárra, és azt is elárulta, hogy várhatóan melyek lesznek a magyarok kedvenc úti céljai.

(Forrás: pecsma.hu, képek: Getty Images, Universal Air/Facebook)

járat | málta | pécs-pogányi repülőtér | pécs | münchen

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram