Close
A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Nemrégiben a japán Masunaga márkával bővült a hazai szemüveggyártó üzletében elérhető termékek sora, most “házon belül” lépnek tovább ezen az úton, hiszen vezető tervezőjük, Hukaya Simon saját kollekciójával bővül a kínálat. Japán pedig ezúttal is fontos szerepet kap.

Simon már közel tíz éve dolgozik közösen a Tipton alapítójával, Zackkel és a Tipton-csapattal. Ez idő alatt pedig számos ikonikus darab került ki a kezei közül, a Vinylize Ashbyért pedig a Red Dot-díjat is elnyerte.

A dizájner Tokióban született és nevelkedett, majd a formatervezői tanulmányait Olaszországban és Magyarországon, a MOME-n végezte. Munkájáért itthon is több elismerésben részesült, például a Magyar Formatervezési díjjal is kitüntették.

Japán origami, kis sci-fi és némi neo-noir formavilág

Optifold névre keresztelt kollekciójának első darabját, a Pollux-ot mutatja be elsőként a Budapest Design Hét keretei között.

Ez egy olyan különleges koncepción alapuló szemüvegkeret, amelyet speciális, vékony lemezterítékből hajtogattak össze.

Az így létrehozott pehelykönnyű, mégis erőteljes tartású darab egyszerre tartós és mutatós.

A keret magán viseli tervezője japán gyökereit. A hajtogatási technika, amellyel készül, felidézi az ősi, távol-keleti origamiművészetet. Ennek letisztultságát azonban a szigetország modern, high-tech világával is ötvözi, felidézve a sci-fik és neo-noir alkotások formavilágát is.

A Tipton beavat a tervezési folyamatba is

A Budapest Design Hét során nem csupán a kereteket szemlélhetik meg az érdeklődők, akik betérnek a Tipton Showroomba, de a tervezési folyamatba is betekintést nyerhetnek. Kiállítanak prototípusokat, terítékeket és tervrajzokat is, így az ötlettől a kész termékig átlátható, hogyan is született meg a Pollux.

A hivatalos termékbemutatót a márkához híven egy bulival ünneplik meg október 15-én az Erkel utcai üzletben. Az estet a hazai dizájner- és divatszakmában jól ismert – a tokiói olimpia magyar csapatának formaruha megálmodója – Kovács Adél, trendkutató nyitja meg. A Tipton üzletében található Budapest egyetlen Mezcal bárja is, ahol gondoskodnak az italokról. MnemonicKiss ft. Novan élőben zenél, DJ Bodoo pedig a bemutató előtt és után pörgeti a lemezeket. Az új termék, a Pollux és a Tipton-szemüvegek is felpróbálhatók lesznek.

Készített már napszemüveget bakelitből, filmszalagból, kávékapszulából. Megkérdeztük, Zack Tipton honnan meríti az inspirációt.

 

japán | origami | high-tech | pollux | keret

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram