Close
Környezetbarát útvonalakat fog javasolni ezentúl a Google Maps

Környezetbarát útvonalakat fog javasolni ezentúl a Google Maps

A Google Maps ezentúl környezetbarát útvonalakat fog elsődlegesen felajánlani a felhasználóinak, így próbálnak hozzájárulni a klímaválság elleni harchoz.

Főként a közlekedési adatok és a kijelölt útvonalon található lejtők, illetve emelkedők alapján fogja kiszámítani, hogy melyik útvonalon várható kisebb karbonlábnyom.

Russel Dicker, a Google termékigazgatója szerint az útvonalak mintegy felénél lehet találni olyan környezetbarátabb alternatívákat is, amelyek esetében nincs vagy elhanyagolható az időveszteség. Az új funkciót az Egyesült Államokban tesztelik az idei év során, majd utána világszerte is bevezethetik. A Google egyébként jó ideje elkötelezett a környezetbarát innovációk mellett, többek között

szeretnék elérni az évtized végére a teljes karbonsemlegességet.

Természetesen a Google Maps azokat azokat a lehetőségeket is felajánlja majd, amelyek révén lényegesen gyorsabban elérhető a kijelölt célállomás – ilyenkor is feltünteti majd a várható károsanyag-kibocsátást, így a felhasználó dönthet majd az alternatívák között. Júniustól még egy újítás várható: a Google jelzi az autósoknak, ha olyan alacsony kibocsátási zónák keresztezhetik a kijelölt útvonalat, amelyeken korlátozzák a környezetszennyező járművek jelenlétét – Jakartától Amszterdamig egyre több ilyen régió található –, továbbá az autóval, kerékpárral és tömegközlekedéssel megtehető útvonalak ezentúl egymás mellett jelennek majd meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: BBC, Szeretlek Magyarország)

károsanyag | térkép | nagy sztori | google | google maps

FOLYTASD EZZEL

Ebben az országban most inkább ne szálljunk be az alternatív taxiba

Erre indulj, ha Horvátország kicsiny Velencéit keresed!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram