Close
Környezetbarát útvonalakat fog javasolni ezentúl a Google Maps

Környezetbarát útvonalakat fog javasolni ezentúl a Google Maps

A Google Maps ezentúl környezetbarát útvonalakat fog elsődlegesen felajánlani a felhasználóinak, így próbálnak hozzájárulni a klímaválság elleni harchoz.

Főként a közlekedési adatok és a kijelölt útvonalon található lejtők, illetve emelkedők alapján fogja kiszámítani, hogy melyik útvonalon várható kisebb karbonlábnyom.

Russel Dicker, a Google termékigazgatója szerint az útvonalak mintegy felénél lehet találni olyan környezetbarátabb alternatívákat is, amelyek esetében nincs vagy elhanyagolható az időveszteség. Az új funkciót az Egyesült Államokban tesztelik az idei év során, majd utána világszerte is bevezethetik. A Google egyébként jó ideje elkötelezett a környezetbarát innovációk mellett, többek között

szeretnék elérni az évtized végére a teljes karbonsemlegességet.

Természetesen a Google Maps azokat azokat a lehetőségeket is felajánlja majd, amelyek révén lényegesen gyorsabban elérhető a kijelölt célállomás – ilyenkor is feltünteti majd a várható károsanyag-kibocsátást, így a felhasználó dönthet majd az alternatívák között. Júniustól még egy újítás várható: a Google jelzi az autósoknak, ha olyan alacsony kibocsátási zónák keresztezhetik a kijelölt útvonalat, amelyeken korlátozzák a környezetszennyező járművek jelenlétét – Jakartától Amszterdamig egyre több ilyen régió található –, továbbá az autóval, kerékpárral és tömegközlekedéssel megtehető útvonalak ezentúl egymás mellett jelennek majd meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: BBC, Szeretlek Magyarország)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom