Hat újévi gasztrobabona, hogy 2021 jobb legyen

Hosszú menüsort kell végigennie újévkor annak, aki hisz a népi babonákban, ráadásul a magyar szokások mellett számos nemzetközi tippet is begyűjthetünk, hogy szerencsések legyünk 2021-ben.

Tizenkét szem szőlő – Spanyolország

Spanyolországban nem pezsgőspohárral, hanem egy tál szőlővel várják az év utolsó pillanatait.

A tizenkét szem szőlőt ugyanis abban az ütemben kell megenni, ahogy éjfélt üt az óra. Ha ezt nem sikerül, a balszerencse vár ránk,

ha pedig véletlenül savanyú szőlőt fogunk ki, tényleg semmi jóra ne számítsunk.

Whisky – Skócia

A maximum tíz főre korlátozott szilveszteri buli szervezésekor a vendéglista összeállításánál tartsuk szem előtt a skótok babonáját!

Ha ugyanis a szőlő nem akad a torkunkon, ki kell küldenünk egy magas, sötét hajú, jóképű férfit a ház elé egy pohár whiskyvel a kezében, és meg kell kérnünk, hogy csöngessen be, és a házba belépve kívánjon jó szerencsét az új évre!

Gránátalma – Törökország

Ezt követően fogjunk egy megtermett gránátalmát, és törjük fel a küszöbön!

Minél több mag szóródik ki, annál termékenyebb, gazdagabb lesz az új esztendő.

Tteokguk – Dél-Korea

Az újévi menüsort nyissuk a dél-koreaiak kedvelt ételével!

A húslevesből, rizspogácsákból, friss zöldségekből, tojásból, sült algából és újhagymából álló levestől az ázsiai ország lakói jószerencsét remélnek.

Lencse – Olaszország

Érmeszerű formájukkal nem csak a magyar babonák szerint jelentenek pénzbeli gazdagságot a lencsék. Itáliában gyakran cotechino sertéskolbásszal szolgálják fel, amely a jólétet is szimbolizálja.

Minél többet eszünk belőle, annál nagyobbra dagad majd a pénztárcánk.

Marcipánsertés – Németország

Németországban nem kell malacsültet enni ahhoz, hogy szerencsénk legyen, bőven elég, ha az újévi menü zárásaként elmajszolunk egy marcipánsertést.

Ha sikerül legyűrnünk, garantáltan minden jóban gazdag új év vár ránk!

Ez is érdekelhet:
Karácsonyi vacsora helyett idén mással kedveskednek a spanyol cégek a dolgozóknak

Elmaradnak a céges bulik, a munkáltatók mást találtak ki.

(Fotók: Pixabay, Getty Images, Unsplash)

gasztronómia | babona | népszokás | nagy sztori | étel | szilveszter

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés