Close
Kilenc hónap után ismét látogatható Párizs ikonikus építménye – De nem mindenkinek

Kilenc hónap után ismét látogatható Párizs ikonikus építménye – De nem mindenkinek

A világjárvány okozta kilenc hónapos leállás után a népszerű látványosság  július közepétől ismét várja a látogatókat. A második világháború óta ez volt a leghosszabb bezárás az Eiffel-torony történetében.

A 324 méter magas vasszerkezet befogadóképessége az új szabályok szerint napi 13 ezer látogatóra korlátozódik, ami nagyjából fele a szokásosnak – írja az Agence France-Presse. Normál esetben egyébként évente hétmillió embert fogad – aminek hetvenöt százaléka külföldi –, 1889-es megnyitása óta pedig összesen 300 millióan keresték fel. Az újranyitás alkalmával a várakozási idő a hivatalos honlap szerint “átlagos” volt.

Az első napokra jegyet foglalók nemzetisége remekül bizonyítja, hogy a világjárvány milyen hatással van a turizmusra. A látogatók fele francia volt, míg az Olaszországból és Spanyolországból érkezők a szokásosnál magasabb számot képviseltek. Mintegy tizenöt százalék az Egyesült Államokból érkezett, Ázsiából csak kevesen jöttek, és britek is alig voltak – jelentette az AFP.

Franciaországban az elmúlt hetekben ismét megemelkedett a Covid-fertőzések száma a Delta-variáns terjedése miatt. A hét elején Emmanuel Macron köztársasági elnök bejelentette, hogy aki vonatra vagy repülőre száll, plázába, étterembe vagy kórházba megy, be kell mutatnia a védettségi igazolványát, ami igazolja, hogy az illető mindkét oltását megkapta, nemrég gyógyult fel a betegségből, vagy negatív lett a Covid-tesztje – írja az AP.

Az új mandátum érinti az Eiffel-toronyba érkező látogatókat is:

július 21-től kezdve minden 18 éves vagy annál idősebb személynek fel kell mutatnia a belépéshez az uniós oltási igazolványát.

Képzeld el a következő helyzetet: álomnyaraláson vagy Párizsban, és a több száz kép között megörökítesz pár romantikus képet az éjszaka kivilágított Eiffel-toronyról is, majd feltöltöd őket a közösségi oldalaidra! Aztán egy hónap múlva kapsz egy hivatalos levelet, melyben vagy megbírságolnak, vagy beperelnek az Eiffel-toronyról készített esti képeid miatt. Ez komoly? Lehetséges ez? A válasz: igen. Ugyanis az éjszakai Eiffel-toronyról hivatalosan nem szabad képeket készíteni kifejezett engedély nélkül. Elmondjuk, hogyan alakult ez a nagyon furcsa szabály így.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Getty Images)

látogatás | eiifel torony | nyitva | védettség | franciaország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram