Close
Kilenc hónap után ismét látogatható Párizs ikonikus építménye – De nem mindenkinek

Kilenc hónap után ismét látogatható Párizs ikonikus építménye – De nem mindenkinek

A világjárvány okozta kilenc hónapos leállás után a népszerű látványosság  július közepétől ismét várja a látogatókat. A második világháború óta ez volt a leghosszabb bezárás az Eiffel-torony történetében.

A 324 méter magas vasszerkezet befogadóképessége az új szabályok szerint napi 13 ezer látogatóra korlátozódik, ami nagyjából fele a szokásosnak – írja az Agence France-Presse. Normál esetben egyébként évente hétmillió embert fogad – aminek hetvenöt százaléka külföldi –, 1889-es megnyitása óta pedig összesen 300 millióan keresték fel. Az újranyitás alkalmával a várakozási idő a hivatalos honlap szerint “átlagos” volt.

Az első napokra jegyet foglalók nemzetisége remekül bizonyítja, hogy a világjárvány milyen hatással van a turizmusra. A látogatók fele francia volt, míg az Olaszországból és Spanyolországból érkezők a szokásosnál magasabb számot képviseltek. Mintegy tizenöt százalék az Egyesült Államokból érkezett, Ázsiából csak kevesen jöttek, és britek is alig voltak – jelentette az AFP.

Franciaországban az elmúlt hetekben ismét megemelkedett a Covid-fertőzések száma a Delta-variáns terjedése miatt. A hét elején Emmanuel Macron köztársasági elnök bejelentette, hogy aki vonatra vagy repülőre száll, plázába, étterembe vagy kórházba megy, be kell mutatnia a védettségi igazolványát, ami igazolja, hogy az illető mindkét oltását megkapta, nemrég gyógyult fel a betegségből, vagy negatív lett a Covid-tesztje – írja az AP.

Az új mandátum érinti az Eiffel-toronyba érkező látogatókat is:

július 21-től kezdve minden 18 éves vagy annál idősebb személynek fel kell mutatnia a belépéshez az uniós oltási igazolványát.

Képzeld el a következő helyzetet: álomnyaraláson vagy Párizsban, és a több száz kép között megörökítesz pár romantikus képet az éjszaka kivilágított Eiffel-toronyról is, majd feltöltöd őket a közösségi oldalaidra! Aztán egy hónap múlva kapsz egy hivatalos levelet, melyben vagy megbírságolnak, vagy beperelnek az Eiffel-toronyról készített esti képeid miatt. Ez komoly? Lehetséges ez? A válasz: igen. Ugyanis az éjszakai Eiffel-toronyról hivatalosan nem szabad képeket készíteni kifejezett engedély nélkül. Elmondjuk, hogyan alakult ez a nagyon furcsa szabály így.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom