Close
Így néz ki a retró ételhordó, ha dizájnerek gondolják újra

Így néz ki a retró ételhordó, ha dizájnerek gondolják újra

A PriestmanGoode újrafelhasználható ételhordókat készít a kakaóbab héjából.

A PriestmanGoode ösztönző alapú élelmiszer-szállítási rendszerének koncepciója az egyszer használatos gyorséttermi műanyagdobozokat váltaná ki, és egyben arra ösztönözné a fogyasztókat, hogy vigyék vissza azokat az éttermekbe, vagy használják saját ételeik csomagolására.

Így kívánják felhívni a figyelmet a műanyaghulladékok folyamatosan növekvő mennyiségére, és arra, hogy vannak vonzó alternatívái a műanyagdobozoknak.

A tervezők olyan biztonságos anyagokat vizsgáltak, amelyek helyettesíthetik a jelenleg használt műanyag edényeket, és többek között hőállók, könnyűek, újrahasználhatók, és jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A választás végül kakaóbab- és ananászhéjakra esett. A bento stílusú tárolórendszer egymásba illeszthető, így az egyik alja egyben a másik fedele is.

A dizájnerek több vállalattal is együttműködtek a koncepció megalkotásakor. A Ty Syml formatervező stúdió micélium felhasználásával állította elő az ételhordókhoz tartozó táska szigetelését, míg a Piñatex ananászlevelekből kivont cellulózrostokból készült bőralternatívából gyártotta le annak fedelét. A Yulex által kifejlesztett Lexcell nevű, növényi eredetű neoprén gumit az ételtartók fogantyúihoz használnák.

A megoldás valóban alkalmas lenne az ételek csomagolásának újrapozícionálására, hiszen betétdíjas rendszerben működne. A vásárlók az ételek rendelésekor díjat fizetnének a csomagolásért, amelyet a következő szállításukkor térítenének meg számukra. A visszatérítés azonban akkor is megvalósulna, ha az edényeket a fogyasztók visszaküldik az étteremnek, vagy átruházzák egy másik szolgáltatóra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Carolyn Brown és PriestmanGoode)

újragondolt | nagy sztori | dizájner | műanyag | PriestmanGoode

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram