Close
Most hétvégétől újra hajóval járhatjuk be a Dunakanyart

Most hétvégétől újra hajóval járhatjuk be a Dunakanyart

Újraindul a Dunakanyarban szombaton a személyszállítási hajózás, amelyet az utazási igények alapján fokozatosan bővít a Mahart.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy

április 24-én elindítják a szombat–vasárnap közlekedő Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös településeket érintő körjáratot.

Az első járat 10 órakor, a második 14 órakor indul Visegrádról. Egyelőre három hajóval vesznek fel utasokat, a három hajó befogadó képessége ezerháromszáz fő, és a vírushelyzetre tekintettel a hajókat hetvenszázalékos telítettséggel közlekedtetik. Ha nagyobb utazási igény jelentkezik, akkor sűrítik a járatokat, 12 órakor, 16 órakor és 18 órakor is tudnának hajót indítani.

Kiemelte, nagyon odafigyelnek arra, hogy ne alakuljon ki tumultus a beszálláskor, ezért már az indulás előtt egy órával elkezdik felengedni az utasokat a hajóra. Tőlük elvárják a maszk helyes viselését a hajó egész területén, még a felső, nyitott térben is.

A helyes maszkhasználatot ellenőrzik már felszálláskor és az utazás egész ideje alatt, illetve kérik a kézfertőtlenítést is, amelyre lehetőség lesz a kikötőknél a beszálláskor, és a hajón több helyen is.

Büfék nem üzemelnek a hajókon, a parti állomásokon működnek majd az éttermek teraszai.

A közlemény kiemeli, hogy a társaság munkavállalói nem jelentenek vírusveszélyt az utasokra, a nyolcvan munkavállalónál 98 százalékos az oltási hajlandóság. Két indulás között a hajókat folyamatosan fertőtlenítik.

A tervek szerint május elsejétől indulna a szárnyashajó Esztergom–Budapest között, és a kirándulójárat Budapest–Szentendre vonalon.

Az igényekhez igazítva bővítenék a központi körjárathoz kapcsolódó újabb dunakanyari településeket érintő kínálatot, segítve ezzel is a turizmust. Tavaly a dunakanyari körjáratokon 150 ezren utaztak; az idén két hajókikötővel is bővül a Dunakanyar, újra lesz lehetőség Verőcén és Szobon is felszállni a hajóra.

Az idén 1000 forintba kerül a dunakanyari napi hajójegy, aki viszont vasúttal, közúttal és hajóval akar utazni, annak érdemes kombinált napi jegyet vásárolni. Ha pedig nem hajóznánk, akkor szombattól már kiülhetünk egy teraszra is, jövő héttől pedig még több szolgáltatás indul újra az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

vonat | büfé | Dunakanyar | állomás | dömös

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram