Close
Most hétvégétől újra hajóval járhatjuk be a Dunakanyart

Most hétvégétől újra hajóval járhatjuk be a Dunakanyart

Újraindul a Dunakanyarban szombaton a személyszállítási hajózás, amelyet az utazási igények alapján fokozatosan bővít a Mahart.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, hogy

április 24-én elindítják a szombat–vasárnap közlekedő Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös településeket érintő körjáratot.

Az első járat 10 órakor, a második 14 órakor indul Visegrádról. Egyelőre három hajóval vesznek fel utasokat, a három hajó befogadó képessége ezerháromszáz fő, és a vírushelyzetre tekintettel a hajókat hetvenszázalékos telítettséggel közlekedtetik. Ha nagyobb utazási igény jelentkezik, akkor sűrítik a járatokat, 12 órakor, 16 órakor és 18 órakor is tudnának hajót indítani.

Kiemelte, nagyon odafigyelnek arra, hogy ne alakuljon ki tumultus a beszálláskor, ezért már az indulás előtt egy órával elkezdik felengedni az utasokat a hajóra. Tőlük elvárják a maszk helyes viselését a hajó egész területén, még a felső, nyitott térben is.

A helyes maszkhasználatot ellenőrzik már felszálláskor és az utazás egész ideje alatt, illetve kérik a kézfertőtlenítést is, amelyre lehetőség lesz a kikötőknél a beszálláskor, és a hajón több helyen is.

Büfék nem üzemelnek a hajókon, a parti állomásokon működnek majd az éttermek teraszai.

A közlemény kiemeli, hogy a társaság munkavállalói nem jelentenek vírusveszélyt az utasokra, a nyolcvan munkavállalónál 98 százalékos az oltási hajlandóság. Két indulás között a hajókat folyamatosan fertőtlenítik.

A tervek szerint május elsejétől indulna a szárnyashajó Esztergom–Budapest között, és a kirándulójárat Budapest–Szentendre vonalon.

Az igényekhez igazítva bővítenék a központi körjárathoz kapcsolódó újabb dunakanyari településeket érintő kínálatot, segítve ezzel is a turizmust. Tavaly a dunakanyari körjáratokon 150 ezren utaztak; az idén két hajókikötővel is bővül a Dunakanyar, újra lesz lehetőség Verőcén és Szobon is felszállni a hajóra.

Az idén 1000 forintba kerül a dunakanyari napi hajójegy, aki viszont vasúttal, közúttal és hajóval akar utazni, annak érdemes kombinált napi jegyet vásárolni. Ha pedig nem hajóznánk, akkor szombattól már kiülhetünk egy teraszra is, jövő héttől pedig még több szolgáltatás indul újra az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom